Nya ansiktslyftmetoden som fungerar på två sätt, utan kniv och utan ärr

Det nya ansiktslyftet som är populärt bland kändisarna i USA har kommit till Sverige. Det så kallade "Mini-Facelift", med trådar från Michigan, USA, ger två effekter. Detta gör Silhouette Soft®  trådarna till de bästa på marknaden. 


Vad är Silhouette Soft® Ansiktslyft?

silhouette.soft.sverige.stockholm

Silhouette Soft® är en teknologisk innovation som möjliggör ett in-office ansiktslyft för att återställa volym, få bättre hudstruktur samt förebygga föråldring i ansiktet på 30 minuter. 

BEHANDLINGSOMRÅDEN

De mest effektiva områden att behandla med Silhouette Soft® trådarna är Hamsterpåsarna längs käklinjen, Sura Mungipor och Nasolabial vecken. Självklart finns det även andra behandlingsområden där metoden fungerar bra. Behandlingen motverkar och behandlar volymförändringar (#5) som man tydligt ser på Bild 1.

Bild 1. Föråldring av ansikte

  1. Hamsterpåsar (#8)
  2. Sura mungipor (#7)
  3. Nasolabial veck (#6)
  4. Ögonbrynslyft
  5. Hals- och nacklyft
Bilden ovan är före behandlingen och bilden nedan är direkt efter behandlingen. 

Bilden ovan är före behandlingen och bilden nedan är direkt efter behandlingen. 

Hur trådarna fungerar

Silhouette Soft® kombinerar två effekter; lyft och regeneration. Denna s.k. "Double-action" gör att dessa trådar är klart bättre än andra trådar på marknaden. Med små koner längs tråden stramar och lyfter den vävnaderna. Konerna och trådarna är gjorda av PLA (Poly-Lactic Acid eller Poly-Mjölksyra) som har används i fillers väldigt länge för att stimulera produktionen av kollagen. 

Bilder före och efter 30 Dagar med Silhouette Soft ®  Ansiktslyft utan kniv

Bilder före och efter 30 Dagar med Silhouette Soft® Ansiktslyft utan kniv


Skillnaden mellan Silhouette Soft® och andra trådar på marknaden

Det finns många olika tekniker och trådar på marknaden. De som förekommer är bland annat PDO trådar från Korea som innebär att man placerar ett 40-50 tal trådar som kan upplevas som obehagligt. Den enda funktionen det har är lyftet, som är begränsat, samt att trådarna saknar ett ankare för långvariga lyftresultat.
Silhouette Soft® är uppbyggt av PLA som inte bara stramar med ett ankare för motkraft men också stimulerar produktionen av kollagen för bättre hudstruktur samt långvariga resultat. Dessa trådar fäster med koner som kapslar in fett för mer dramatiska lyftresultat och det räcker ibland med en tråd. De andra trådarna förlitar sig på hullingar, som ofta går av och släpper fästet. 

Det är viktigt att notera att Silhouette Soft® bara får användas av leg. läkare/tandläkare med erfarenhet inom estetiska ingrepp i ansiktet, då proceduren är mer invasiv och ger mer dramatiska resultat.   

Innan din behandling

Vid mycket häng kan det vara bra att utföra en bio-stimulation i kombination med trådarna för maximalt resultat. Detta görs med en eller två PRP/Vampyberhandlingar 3 veckor innan, alternativt 3 veckor efter, trådarna. Har du för mycket volym i hamsterpåsarna kan det vara svårt att dra och lyfta. Därför måste du och din läkare planera för minimal fettsugning 2 månader innan ditt ansiktslyft. 

30 minuters behandling

Behandlingen tar ca 30 minuter, men med fotografering, planering och andra förberedelser är bokningen ca 90 minuter. 
När du kommer in diskuterar vi, planerar och fotograferar. Sedan förbereder vi dig för proceduren, lokalbedövar områden som vi kommer att arbeta på och sedan utförs ingreppet. Många känner ingen värk alls. Efter att vi kyler ned området som vi har jobbat på kan du åka hem. Du får med dig instruktioner när du går samt per e-mail. 

Efter din behandling

Dina instruktioner sträcker sig 3 veckor och du kan vara tillbaka på jobbet dagen efter. Vissa går till jobbet samma dag. Du kommer på en efterkontroll efter 3-4 veckor för fotografering och alternativt en PRP/Vampyrbehandling för optimala resultat. 

Långvarighet

Trådarna bryts ner successivt över en 18 månadersperiod, dock är effekterna av kollagenstimulansen mycket mer långvarig. Man har tidigare använt permanenta trådar och sedan studerat fördelar och nackdelarna med detta. Fördelen med nedbrytningsbara trådar är att nya behandlingar kan göras för ytterligare lyft då inga trådar är i vägen.  

kostnad

Beroende på hur många trådar du behöver kostar det fr. 14 500 kronor.

Har du frågor? vi har svar!

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD MED ERBJUDANDEN OCH TIPS INOM SKÖNHET?