Hur skadar Solen din Hud?

De flesta människor i Storbritannien och Skandinavien blir galna när solen dyker upp. Vissa går till extrema längder och applicerar babyolja/kokosnötsolja för att få den guld vackra solbrännan. Någon skada? Oh ja ..

Sammanfattad av blogginlägget  "En gång i tiden fanns det solen och huden", skriven av ROKderm , låt oss gå över de negativa effekterna av solen.

1 . Rynkor

Du åldras. 90 % av hudens åldrande skrivs solstrålning. Nyligen i The New England Journal of Medicine publicerades en artikel som dokumenterade och beskrev ett extremt fall av unilateral fotoåldring på en man, 69 år (lastbilschaufför). UVA är våglängden främst ansvarig för denna konsekvens, vilket skadar även under molniga dagar.Se Bild.1 ovanför 

2 . Melanom

Du kan få cancer . UV-ljus producerar DNA-skada , inducerar mutationer som kan leda till utveckling av tumörer. Den viktigaste naturliga källan för UV är solen, och sol- UV är känt att vara en av de främsta orsakerna till mänsklig hudcancer. Den farligaste typen - melanom är oftast den mest oskyldiga som utvecklas  oftast på existerande födelsemärken. 

Förutom rynkor, kan solen orsaka flera typer av icke önskad effekt som är motsatsen till vackra.

3 . Telangiectasias

Blodkärl förändringar som resulterar i något som kallas telangiectasias , små blodkärl där ansiktet och baksidan av händerna utsätts. 

4 . Pigment

Även dokumenterat är pigmentförändringar såsom stora fräknar, så kallade åldersfläckar eller leverfläckar. Dem förekommer på ryggen på händer, bröst , axlar, armar och övre delen av ryggen .

5 . Aktinisk och Seborrhoiska Keratosis

Solljus inducerar gupp i huden som kallas aktinisk och seborrhoisk keratos. Det får din hud att se knaprig och ojämn ut. Solskydd

Hur skyddar vi oss? Du kan börja genom att undvika solen under de skadligaste tiderna på dagen (11:00 till 14:00), använd en solhatt för att skydda ditt vackra ansikte. Självklart kan du också använda solskyddskräm.

Solskyddsmedel kommer i två varianter , Fysiska och Kemiska .

Fysiska Solskyddmedel

Fysikaliska Solskyddsmedel är produkter som innehåller ingredienser såsom titandioxid och zinkoxid, som fysiskt blockerar UV-strålning. Fysiska solskyddsmedel ger ett brett skydd mot både UVB och UVA strålningar . 

Kemiska Solskyddsmedel

Kemiska solskyddsmedel innehåller speciella ingredienser som verkar som filter och minskar ultraviolett strålning penetrering till huden.

Fysiska solskyddsmedel visar högre skyddsegenskaper jämfört med kemiska solskyddsmedel, och kommer också att skydda dig längre efter applikation.

SPF

Vad det gäller SPF bör du sällan går under 50 . Jaja, vi vet att din dagliga hudkräm har SPF, men hur mycket? Är det värt det?