Mörka Ringar / Påsar under Ögonen, Behandling med Fillers

Case - Ted - Tear Trough / Mörka Ögonringar


För grundläggande information om Mörka Ögonringar/Tear Trough, läs mer här. 
Ted kom in till oss för att diskutera hans Mörka Ringar. Han hade träffat ögonplastik kirurger och var inte riktigt redo att lägga dem summorna och göra något permanent. Andra behandlare ville inte injicera fillers då dem inte trodde det skulle hjälpa, men göra situationen värre. Vi hade länge diskuterat riskerna som fick Ted att välja det alternativet som passade bäst för honom. 

 
 Före behandlingen ser vi djupa och mörka ringar

Före behandlingen ser vi djupa och mörka ringar

 


Det finns två olika metoder att behandla Tear Trough med fillers, “Klassisk" och “Kanyl”. 


Klassisk - vilket innebär flera nålstick runt ögonen precis över benet. Det kommer med risker för blåmärken runt ögonen, kan vara obehaglig och gör ont. Rekommenderas vid extensiva fall. 

Kanyl - ett nålstick och sedan introduceras en ovass kanyl under huden där kontrollerade mängder injiceras. Detta undviker blåmärken och ger mer kontroll. Kan kännas lite obehaglig men gör inte ont. 

Ted var orolig för värken, blåmärken som kan uppstå och bestämde dig för Kanyl. Vanligtvis rekommenderar vi den klassiska metoden då Ted hade kollapsade vävnader men vi valde tillsammans Kanyl för att försöka få så bra resultat som möjligt. 

 
 Teds högra sida har behandlats för att jämföra med hans vänstra sida om är obehandlad. 

Teds högra sida har behandlats för att jämföra med hans vänstra sida om är obehandlad. 

 

På Teds högra sida har vi nu injicerat 0,5mL Juvéderm Volbella och 0,5mL Juvéderm Volift. Vi har valt att börja med 1 mL på vardera sida för att bygga upp vävnaden så vi förväntar oss inte perfekta resultat men en klar förbättring. Det är viktigt att lämna tid och mellanrum mellan behandlingar i en uppbyggnad. 


Det är klart synligt att Ted inte har blåmärken och han tyckte inte det gjorde ont alls. 

 
 Det färdiga resultatet för Teds första behandling. Under en uppbyggnadsprocess  är det viktigt att lämna tid för vävnaderna att anpassa sig. Ted har totalt 1mL Juvéderm Volbella och Juvéderm Volift med Kanylmetoden. 

Det färdiga resultatet för Teds första behandling. Under en uppbyggnadsprocess  är det viktigt att lämna tid för vävnaderna att anpassa sig. Ted har totalt 1mL Juvéderm Volbella och Juvéderm Volift med Kanylmetoden. 

 

Det färdiga resultatet för Teds första behandling. Han är helt klart nöjd och ser fram emot en till behandling som troligtvis kommer att göras med en spruta Juvéderm Volift bara för att få ett till lyft. Hans vänstra sida fick inte lika bra resultat som högra, vilket är vanligt även fast det är exakt samma mängd filler på båda sidorna. Vävnader är osymmetriska så som alla andra anatomiska strukturer på vår kropp. Nästa gång injicerar vi mer på Teds vänstra sida för att få mer balans. 

Om ni har frågor till Ted, kan ni kontakta honom nedan. Han skriver dock tillbaka på engelska. 
 

Det ser jättebra ut! Jag vet att det är många som inte vet att man kan få till så bra resultat utan blåmärken och svullnader. Ser redan fram emot min andra behandling
— Ted

Behandlings Alternativ för Ringar/Påsar under ögonen


Det finns många alternativ till behandling av mörka ringar som varierar i pris, teknik och resultat. Alternativen är tagna från ett inlägg på ROKderm.com, där du kan hitta genomgående information. Beroende på vad orsaken är (Förlorad Volym eller Pigment) är alternativen; 


Förlorad Volym/Blodkärl


1. Fillers behandling - Injektioner av hyaluronsyra baserat material återställer volymen

2. Fett behandling - Injektioner av patientens egna fett, mer permanent dock svårt att justera och ta bort i fallen där patienten inte är nöjd. 

3. Vitamin K - Krämer som innehåller Vitamin K sammandrar blodkärlen som resulterar i ljusare nyanser, som tar bort illusionen av mörka ringar. Hållbart..? 

4. Ögonlocksplastik - Denna typ av operation hjälper patienter som fått en fettsamling vid undre ögonlocket, som måste opereras bort. Elasticiteten av ögonlocket har försvunnit och måste lyftas i samband med detta.  5. Laser - En relativt ung metod för att spänna huden och stimulera kollagen under ögonen. De växande studier och utveckling av laser är mycket intressant för varierande behandlingar. 


Pigment 


1. Retinol - Det framkommer i olika produkter med varierande koncentrationer. De starkare är receptbelagda. 

2. Vitamin C - En antioxidant som får huden att se ljusare ut. 

3. Kojisyra - Ett naturligt blekningsmedel som passar de som har känslig hy. 

4. Solskydd - Det är inte ett alternativ för att behandla dock förebygger det och har rätt att stå med på listan!