GUIDE - Det här vill du veta inför en behandling med filler i läpparna – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

GUIDE - Det här vill du veta inför en behandling med filler i läpparna och om hudbehandlingen Microneedling!

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Vill du göra fillers i läpparna för första gången, eller har du redan gjort det och vill få ännu mer tips om det? Här ska du få se våra resultat DOCTOR_K!

Det är en djungel där ute med information så vi har valt att samla de mest vanliga frågorna vi får kring injektioner med fillers i läpparna samt om den populära hudbehandlingen Microneedling, och vad för produkter du kan kombinera för bästa resultat.

Vad är filler i läpparna och hur ser resultatet ut före och efter?

Ska du göra filler i läpparna första gången så är det inte helt lätt att veta vad för resultat du vill ha eller hur det fungerar. Filler är baserad på hyaluronsyra som även finns naturligt i kroppen och med hjälp av fillermaterial kan vi skapa allt från volym till konturer i läpparna. Det går även att få olika former på läpparna beroende på vad du vill få för resultat, men på DOCTOR_K hjälper vi dig att skapa läppar med naturliga resultat. Beroende på läpparnas utgångsform så anpassas därmed val av produkt samt teknik när vi utför fillerbehandlingen, allt för att du ska få det bästa resultatet som klient. Du kan även alltid rådgöra med våra injektionsbehandlare under din konsultation och få en skräddarsydd plan anpassad för dig. Resultatet beror på din utgångspunkt och mängden material som används. För dig med naturligt tunna läppar kan det ta lite tid att se bestående resultat. Resultat syns direkt, men redan några veckor efter behandlingen kan det kännas som att materialet har försvunnit då du har vant ögat. Hos oss är du alltid välkommen på en efterkontroll en tid efter din behandling.

Svullna läppar efter fillers?

Det är vanligt att få svullna läppar efter fillers och när du har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpar kan bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips:

1. Koka vatten i en kastrull

2. Täck huvudet med en handduk över kastrullen

3. Värm upp läpparna i 3-4 minuter

4. Börja massera

5. Du kan behöva repetera detta flera gånger

Hur länge håller fillers i läpparna?

Filler i läpparna håller normalt i 6-12 månader men för vissa personer kan det hålla i flera år beroende på förutsättningarna. Det kan handla om allt från din ämnesomsättning, genetik, förbränning, livsstil och kost bland annat som kan avgöra hur länge fillern sitter. Resultatet syns omedelbart men redan några veckor efter behandlingen kan det upplevas som att materialet har försvunnit, speciellt när du ska bygga upp dina läppar första gången. I dessa fall rekommenderar vi att göra ytterligare en behandling efter 1-3 månader för att bygga upp ett mer hållbart och långvarigt resultat. Efter 6 månader rekommenderar vi att boka in ett återbesök och därefter en gång om året för att upprätthålla resultatet. Innan varje behandling för du och din behandlare en dialog om vad som rekommenderas för just dig. Med våra kunskaper och med hjälp av vår 3D-kamera skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov.

Vad är Microneedling?

Microneedling, även känd som “Dermapen”, är en avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen som innebär små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut samt för att behandla ärr. Behandlingen passar de flesta men vi rekommenderar ändå att boka en konsultation för att ta fram en behandlingsplan som är anpassad för dig och din hud. Vår hudterapeut väljer nållängd, serum och mask efter behov och hudtyp. Beroende på hudens utgångsläge anpassar vi behandlingen och produkterna så du får det resultat du önskar.

Vad kan du få för resultat av Microneedling och vad hjälper det mot?

När Microneedling utförs så skapas det en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålarna, och som en naturlig reaktion vill kroppen då reparera skadan. När reparationen sker av kroppen så börjar huden producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Det är en populär behandlingsmetod som vi i första hand använder vid:

1. Ojämn hudstruktur

2. Förstorade porer

3. Ärr

4. Pigmentfläckar

5. Rynkor/fina linjer

6. Få piggare och yngre hy

Vilka produkter kan jag kombinera vid Microneedling och fillers i läpparna som fungerar året om?

Vår auktoriserade hudterapeut skräddarsyr alltid en plan under en konsultation som passar dina behov, men något hon rekommenderar särskilt efter en Microneedling-behandling är SkinCeuticals Phyto-serie. Alla produkter i Phyto-serien är rodnadsdämpande, passar året om samt alla hudtyper inklusive dig med känslig hy. Varmt välkommen in på en konsultation för att få råd från vår hudexpert.

 

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

PHYTO CORRECTIVE MASK

PHYTO +

PHYTO CORRECTIVE GEL



DOCTOR_K VISION

” Under många år har jag reflekterat och arbetat metodiskt i riktningen jag behöver för att hitta det tidlösa formspråket som återspeglar mina visioner och värderingar. Det glädjer mig att få dela DOCTOR_K med dig och jag hoppas att du kommer älska det lika mycket som jag och mitt team gör.”
 
Hadde Kader,
Founder

Vill du göra fillers i läpparna för första gången, eller har du redan gjort det och vill få ännu mer tips om det? Här kan du se våra resultat på DOCTOR_K!

Det är en djungel där ute med information så vi har valt att samla de mest vanliga frågorna vi får kring injektioner med fillers i läpparna samt om den populära hudbehandlingen Microneedling, och vad för produkter du kan kombinera för bästa resultat.

Vad är filler i läpparna och hur ser resultatet ut före och efter?

Ska du göra filler i läpparna första gången så är det inte helt lätt att veta vad för resultat man vill ha eller hur det fungerar. Filler är baserad på hyaluronsyra som även finns naturligt i kroppen och med hjälp av fillermaterial kan vi skapa allt från volym till konturer i läpparna. Det går även att få olika former på läpparna beroende på vad du vill få för resultat, men på DOCTOR_K hjälper vi dig att skapa läppar med naturliga resultat. Beroende på läpparnas utgångsform så anpassas därmed val av produkt samt teknik när vi utför fillerbehandlingen, allt för att du ska få det bästa resultatet som klient.


Du kan även alltid rådgöra med våra injektionsbehandlare under din konsultation och få en skräddarsydd plan anpassad för dig. Resultatet beror på din utgångspunkt och mängden material som används. För dig med naturligt tunna läppar kan det ta lite tid att se bestående resultat. Resultat syns direkt, men redan några veckor efter behandlingen kan det kännas som att materialet har försvunnit då man har vant ögat. Hos oss är du alltid välkommen på en efterkontroll en tid efter din behandling.


Svullna läppar efter fillers?

Det är även vanligt att få svullna läppar efter fillers och när man har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpar kan bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips:

1. Koka vatten i en kastrull

2. Täck huvudet med en handduk över kastrullen

3. Värm upp läpparna i 3-4 minuter

4. Börja massera

5. Du kan behöva repetera detta flera gånger

Hur länge håller fillers i läpparna?

För dig som har gjort filler i läpparna tidigare håller det normalt i 6-12 månader och för vissa personer kan det hålla i flera år beroende på förutsättningarna. Det kan handla om allt från din ämnesomsättning, genetik, förbränning, livsstil och kost som kan avgöra hur länge fillern sitter.

För dig som ska bygga upp dina läppar första gången rekommenderar vi att göra ytterligare en behandling efter 1-3 månader för att bygga upp ett mer hållbart och långvarigt resultat. Efter 6 månader rekommenderar vi dig som gjort läpparna första gången att boka in ett återbesök och därefter återkomma en gång om året för att upprätthålla resultatet.

Innan varje behandling för du och din behandlare en dialog om vad som rekommenderas för just dig. Med våra kunskaper och med hjälp av vår 3D-kamera skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov.

Vad är Microneedling?

Microneedling, även känd som “Dermapen”, är en avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen som innebär små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut samt för att behandla ärr.

Behandlingen passar de flesta men vi rekommenderar ändå att boka en konsultation för att ta fram en behandlingsplan som är anpassad för dig och din hud. Vår hudterapeut väljer nållängd, serum och mask efter behov och hudtyp. Beroende på hudens utgångsläge anpassar vi behandlingen och produkterna så du får det resultat du önskar.


Vad kan man få för resultat av Microneedling och vad hjälper det mot?

När Microneedling utförs så skapas det en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålarna, och som en naturlig reaktion vill kroppen då reparera skadan. När reparationen sker av kroppen så börjar huden producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Det är en populär behandlingsmetod som vi i fösta hand använder vid:

1. Ojämn hudstruktur

2. Förstorade porer

3. Ärr

4. Pigmentfläckar

5. Rynkor/fina linjer

6. Få piggare och yngre hy

Vilka produkter kan jag kombinera vid Microneedling och fillers i läpparna som fungerar året om?

Vår auktoriserade hudterapeut skräddarsyr alltid en plan under en konsultation som passar dina behov, men något hon rekommenderar särskilt efter en Microneedling-behandling är SkinCeuticals Phyto-serie.

Alla produkter i Phyto-serien är rodnadsdämpande, passar året om samt alla hudtyper inklusive dig med känslig hy. Varmt välkommen in på en konsultation för att få råd från vår hudexpert.

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

PHYTO CORRECTIVE MASK

PHYTO +

PHYTO CORRECTIVE GEL


DOCTOR_K VISION

” Under många år har jag reflekterat och arbetat metodiskt i riktningen jag behöver för att hitta det tidlösa formspråket som återspeglar mina visioner och värderingar. Det glädjer mig att få dela DOCTOR_K med dig och jag hoppas att du kommer älska det lika mycket som jag och mitt team gör.”
 
Hadde Kader,
Founder