FÖR GRUNDLÄGGANDE INFORMATION OM BOTOX®, KLICKA HÄR

Vad är Botox®?

Det är ett naturligt renat protein som temporärt slappnar av musklerna som ger rynkor. Det ger ett slät och föryngrat utseende. Botox® stoppar också svettkörtlarnas överaktiva funktion vilket behandlar hyperhidros (överdriven svett i armhålor/handflator).

Effekten verkar oftast efter 2-7 dagar men inom 10-14 dagar för full effekt.  

 

Varför använder vi Botox®?

  - Förebygga och behandla rynkor i ansiktet och halsen
  - Eliminera andra tecken på åldring
  - Förhindra överdriven svett i avmålan och handflata (Hyperhidros)
  - Förebygga migrän och spännings huvudvärk
  - Antidepressivt
  - Eliminera tics i specifika muskler (ögonlock)
  - Minimera tandgnissling 

Att använda Botox i förebyggande syfte är nyckeln därför rekommenderar vi att börja med Botox i god tid. 

 

Hur applicerar vi Botox®?

Botox® injiceras med väldigt små nålstick. Behandlingen tar inte längre än 1-2 minuter. 

 

Var applicerar vi Botox®?

Det är vanligast området att använda Botox® på är kring pannan och ögonvrån. Rynkorna man blir av med är "Arga rynkan" som sitter mellan ögonbrynen och som också kallas "Glabella", horisontella rynkor i pannan samt "Kråksparkarna" eller skrattrynkan som det också heter sitter vid ögonvrårna. När man behandlar "Kråksparkarna" kan man samtidigt få ett ögonbrynslyft. 

Behandlingar görs också runt näsan för att behandla "Kaninlinjerna" (vilket också gör att näsan ser mindre ut), "Pussrynkor" (runt munnen) och "Marionette Linjer" (eller Sura Mungiperna) och halsen. 

För att motverka svett i armhålor och handflator använder vi också Botox®.  

 

När ser jag resultaten?

Effekten är synlig mellan 3-14 dagar. 

 

Hur länge varar effekten?

Synliga resultat varar mellan 3-6 månader vilket beror på olika faktorer. Regelbundna användare får längre effekt och kommer därför behöva göra behandlingen mer sällan med åren. 

 

Är Botox® en säker behandling?

Botox används i många medicinska fall och inte bara kosmetik. Det används på barn över 2 år för att behandla cerebral pares och hjälper dem att gå. Botox® har används aktivt i över 10 år runt hela världen. Den har US FDA och Europeisk licens godkännande.   

 

Gör Botoxbehandlingen ont?

Vissa klienter har lägre smärttröskel därav används bedövnings salva. Vissa förklarar det som en "irriterande känsla" eller "ett nyp". Självfallet beror det även på vilket område man ska behandla då vissa områden känns mer än andra.

 

Vad händer under min Botoxbehandling?

Hela processen tar inte mer än 15 minuter och majoriteten av den tiden består av konsultation, examination och konversation. Vi fotograferar dina rynkor för att senare kunna se hur det har förbättrats. En analys av dina muskler, dess position/storlek görs av din läkare och vi bestämmer tillsammans vad vi vill behandla och vad vi kan förvänta oss. Med små injektioner är proceduren oftast 1-2 minuter. Bedövning behövs inte och du kan fortsätta din vanliga dag efter behandlingen. 

 

Vad ska jag göra efter min behandling?

 1. Gör milda ansiktsuttryck övningar för att aktivera Botoxen
 2. Undvik att röra eller gnida områden som injicerats, i 48 timmar.
 3. Undvik träning och alkoholkonsumtion i 24 timmar.
 4. Använd kylpack för att undvika blåmärken. Apply cool pack on the injection site to prevent bruising, or apply Arnica Cream.
 5. Paracetamol(Alvedon) kan tas för smärtstillande. 

 

Vad är det för skillnad mellan Botox® och Fillers? 

Rynkor i pannan får man till stor del av överaktiva muskler. Med Botox® så slappnar man av dessa muskler vilket ger en slät hy. Fillers liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera. 

 

Vem bör injicera Botox®?

En registrerad läkare hos Socialstyrelsen eller sjuksköterska med specialkompetens och erfarenhet inom kosmetiska injektioner. 

 

Kommer Botoxbehandlingen påverka hela mitt ansikte?

Botox® slappnar bara av de muskler som behandlas. Om det är vissa muskler som du inte vill behandla så påverkas dem inte.

 

Kommer jag kunna göra ansiktsuttryck? Kommer jag se fryst ut?

Det beror på vilken behandling du får. Den klassiska "Tre Områden" behandlingen ger inte ett fryst utseende. Däremot om du behandlar musklerna under näsan så får man den frysta Hollywood-looken. I ansiktet har vi 43 muskler och de flesta är under näsan. När vi behandlar Glabella, panna och kråkfötter, behandlar vi 5 muskler. Då man vill behandla musklerna runt munnen med Botox® så får man ett fryst utseende.  

 

Vad är "Baby Botox®"?

Termen kommer från en behandling med lägre dos som är populär bland Hollywoodkändisar. De flesta i Hollywood är skådespelare och behöver alla sina muskler för att kunna arbeta men vill också ha en slät hy. Men en lägre dos tar man bort de ofrivilliga uttrycken (den klassiska arga rynkan när man kör bil) för att motverka rynkor, men kan använda muskeln om man så behöver. 
Det kan vara lite komplicerat att få den rätta dosen första gången då känsligheten är från person till person, men vi börjar med att ge lite mer än halva dosen. 

 

Kommer mina rynkor bli värre om jag inte fortsätter min behandling?

Nej, men om du inte fortsätter din behandling så finns det en risk att rynkorna kommer tillbaka. Oftast ger det bättre resultat då huden har fått vara slät och slappnat av i ca ett halvår. Det har besparat din konstanta nedbrytning av kollagen. 

 

Vem bör inte ha Botox®?

Det är många faktorer som kontraindikerar användning av Botox och de viktigaste är;

 • Allergier mot Botox (väldigt sällsynt)
 • Hudinfektioner kring behandlingsområde 
 • Sjukdomar som påverkar muskulaturen
 • Problem med blödning
 • Gravid (det finns fortfarande inte bevis på att Botox påverkar graviditeten men vi föredrar säkra tag)
 • Amning (det finns fortfarande inte bevis på att Botox påverkar graviditeten men vi föredrar säkra tag)

 

Vad är det för bieffekter? 

Oftast sker det inga bieffekter med en klinisk examination och konsultation. Dock kan det ske, och de är temporära och milda. De som förekommer vanligast är milda blåmärken och svullnad efter injektion. Vissa kan uppleva huvudvärk. Ibland när Botox sprider det istället leda till hängiga ögonbryn men det händer ytterst sällan. 

 • “Droopy Eyes” (Då ögonbrynet hänger)
 • Huvudvärk
 • Värk i injektionsområdet 
 • Trötthet
 • Allergisk reaktion (väldigt sälsynt)

 

Skiljer sig resultat efter behandling?

Ja, alla behandlingar och resultat skiljer sig från varje individ. Däremot kan vi förvänta oss specifika resultat med en erfaren läkare. Vilka resultat som kan förväntas diskuteras under konsultationen. 

 

Kommer Botox® fungera på mig?

Majoriteten av patienter som behandlas av en erfaren läkare är nöjda efter sin behandling. Vi rekommenderar alltid att man bokar en konsultation först för en genomgång och bedömning av Dr. Hadde Kader. 

 

Har du fler frågor?

Kontakta oss här!