IPL "Intense Pulsed Light" behandlingar

Denna skonsamma teknik är ett rekommenderat förstahandsval för dig som stör dig på din oönskade hårväxt, har de där störande små blodkärlen i ansiktet, fått bruna pigmentfläckar, lider av acneärr eller helt enkelt önskar göra en behandling för en generell hudföryngring (skin rejuvenation). IPL står för Intense Pulsed Light där man med hjälp av bredspektrumljus behandlar olika områden på kroppen. Tack vare det optiska ljuset kan man specifikt behandla önskat område.


IPL-BEHANDLING MOT BEFINLTIG ACNE

Acne är ett vanligt problem framförallt i ungdomen men det är också vanligt bland vuxna. Acne uppstår när man har en överproduktion av talg i kombination med tilltäppta talgkörtlar och bakterieväxt som ger finnar. För att reducera befintlig acne erbjuder vi IPL-behandling. När man belyser det med kraftigt ljus så omvandlas Poryfyriney till syre som dödar acnebakterierna och huden får ett övertag i kampen mot inflammationstillståndet som råder i huden. 

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

Beroende på vilket område på kroppen som ska behandlas tar det olika lång tid. Exempel är följande:

Ansikte 60 min

Axlar & skuldror 40 min

Bröst 30 min

Haka 15 min

Kinder 30 min

Kinder & haka 40 min

Panna 20 min

Rygg 60 min

HUR OFTA BÖR JAG GÖRA BEHANDLINGEN?

Vi rekommenderar att man behandlas mellan 8-10 gånger då man måste chocka huden för att uppnå resultat. Under 4-5 veckor utför vi behandlingen 2 ggr/vecka. 

VAD BÖR JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING? 

Låt huden vila från sol ett par veckor före och efter behandlingstillfället. Vid vistelse i sol rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor spf 30-50. Huden ska vara helt ren från smink vid besöket. Det går bra att sminka sig direkt efter behandlingen. 

VAD KOSTAR DET?

Kostar fr. 1400 kronor.