IPL "Intense Pulsed Light" behandlingar

Denna skonsamma teknik är ett rekommenderat förstahandsval för dig som stör dig på din oönskade hårväxt, har de där störande små blodkärlen i ansiktet, fått bruna pigmentfläckar, lider av acneärr eller helt enkelt önskar göra en behandling för en generell hudföryngring (skin rejuvenation). IPL står för Intense Pulsed Light där man med hjälp av bredspektrumljus behandlar olika områden på kroppen. Tack vare det optiska ljuset kan man specifikt behandla önskat område.


PERMANENT HÅRBOTTAGNING

Permanent hårborttagning är en trygg och säker metod som använts på skönhetsmarknaden väldigt länge. För att eliminera hår så förstör man hårroten, vilket gör att håret inte kan fortsätta växa på just det stället. Människan har tusentals hårsäckar på kroppen som oftast är i 3 olika växtfaser: Anagen (växtfasen) Katagen (övergångsfasen), telogen (vilofasen). För att kunna eliminera en hårsäck måste den vara i sin växtfas. 

Vid hårborttagning måste man förstöra protein och stamceller som finns i follikeln. Med hjälp av den kraftiga ljuspulsen i en IPL-behandling träffar vi pigmentet i hårskaftet. I hårskaftet kan det bli mellan 200 och 300 grader varmt. Värmen avtar dock mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi måste dock nå 72 grader Celcius i hårsäcken för att uppnå permanent hårborttagning. 

Behandlingslängd:

Huvud

Haka 15 min

Haka & hals 20 min

Haka & polisong 20 min

Haka & överläpp 20 min

Överläpp 15 min

Ansikte 60 min

Kinder 20 min

Nacke 20 min

Överkropp

Bröst 30 min

Bröst & mage 60 min

Rygg 60 min

Bröstvårtor 20 min

Magsträng 20 in

 

Armar

Axlar & skuldror 60 min

Armhålor 20 min

Armar 60 min

Händer 20 min 

Intim

Bikinilinje 30 min

Bikinilinje & lår 60 min 

Ben

Ben (halva) 70 min

Ben (hela) 120 min

Baksida lår 40 min

Fötter 20 min

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR MÅSTE JAG GÖRA?

Det är omöjlig att svara på hur många behandlingar som behövs eftersom varje persons hårväxt är individuell och unik. Det kan bero på din hormonproduktion, tjockleken på håret, färg och hudton. En del personer behöver 3 behandlingar, andra 10 behandlingar. Vi rekommenderar att du bokar en konsultation till att börja med så vi kan presentera en optimal behandlingsplan för dig.

Är behandlingen smärtsam?

Ljuspulsen känns som en lätt ilning eller kittling. Det kan knnas lite eftersom det är en kvittens på att behandlingen gett resultat. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå, denna försvinner iom några timmar. Behandlingstiden varierar, armhålorna tar ca 10 min att behandla och benen tar upp till en timma. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i den aktiva växtfasen, varför totalt 4-8 behandlingar brukar krävas för att erhålla ett permanent resultat. 

VAD BÖR JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING?

Det finns en del mediciner som man inte bör ta i samband med denna behandling eftersom att dessa kan ge hudirritation.Några exempel är antibiotika, och johannesört. Utför ingen eppilering under behandlingstiden på det område som behandlas av oss. Det är också önskvärt att inte sola området två veckor före och två veckor efter behandling. Ytan som behandlas måste vara rakad annars kan behandlingen inte ske. Se till att raka den planerade ytan ca 24 timmar innan behdlingen.

VAD KOSTAR DET?

Kostar fr. 600 kronor.