Vad är ett kindlyft/skulptering?

När vi åldras eller pendlar kraftigt upp och ner i vikt förlorar vi mycket volym i den mittersta tredjedelen av ansiktet, s.k. "Midface Volume Loss". Man ser oftast trött och ihålig ut av mindre kinder och mörka ringar under ögonen. Det är ett klart tecken på att man ser äldre ut än vad man egentligen är. 
Av gravitationseffekten kryper fettvolymen ner till käklinjen och skapar tydligare Nasolabial (Näsa-Till-Mun) linjer, sura mungipor samt hamsterpåsar. För att förebygga detta kan man återfukta och återvolymisera kinderna med Hyaluronsyra. Längs kindbenet kan man skapa höga kindben för att ge en s.k. Rouge Effekt, samt skapa volym i kinderna under ögonen. 

 

V-vector Facelift

När man bygger upp kinderna stramar man huden runt munnen och käklinjen för att ge en effekt av ett ansiktslyft. Även känt som “V-vector Facelift”
— Dr. Hadde Kader

Under föråldring kryper fett ner från kinderna och samlar sig vid käklinjen och runt munnen. Detta fråntar ditt unga "V-form ansikte". Man tittar på linjerna mellan käklinjen till kinderna framifrån. Då linjerna blir parallella får man ett "U-form ansikte" och slutligen ett "Inverterat V-form ansikte". 

Målet är alltid att återskapa V-formen eller förhindra ansiktet från att förlora V-formen genom att förebygga med "V-vector Facelift" med Hyaluronsyra. 

 

 

Hur lång tid tar kindlyftsbehandlingen med fillers? 

Själva ingreppet tar 2 minuter. Med förberedelser tar det 30 minuter. 

 

Hur många kindlyftsbehandlingar behöver jag?

Om du är en ung patient med bra volym behöver du bara en behandling i förebyggande syfte. Speciellt med kinder, är det viktigt att bygga upp volymen och inte injicera för mycket på en gång. Äldre patienter kräver oftast två eller fler behandlingar. Med ett par veckor emellan utför vi uppbyggnaden. 

 

När ser jag resultat? 

Resultat ser du direkt. Men de optimala resultaten ser du efter 2-4 veckor och då träffar vi dig på en efterkontroll.

 

Gör det ont? 

Med små nålar behöver du knappt bedövning. Bedövning finns i sprutan. Det finns alltid risk för blåmärken men de försvinner inom ett par dagar. Du kan börja jobba direkt efter. 

 

Vad kostar det?

4 200 kronor.
Här hittar vår prislista på alla våra behandlingar.

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR