Bygg upp naturligt fylliga läppar

När det kommer till uppbyggnad av läppar så finns det alldeles för få injektionsbehandlare i Sverige som har den kunskapen som krävs för att uppnå så naturliga resultat som möjligt. Det finns en del oseriösa aktörer i branschen och vi på Dr. K Clinics utbildar flera behandlare i både teknik och vilka material som ska användas. Lär dig här om hur du kan få läpparna du vill ha.


Vad är en Läppförstoring? 

Stora och fylliga läppar har länge varit populärt bland unga människor. Med trender kommer det både bättre och sämre versioner. Innan trenden sattes igång var det populärt bland äldre patienter att förstora läpparna. Anledningen till detta var att  patienten hade förlorat mycket volym runt munnen och i läpparna, vilket man gör med åldern. Det man då gjorde var att återskapa volymen i föryngringssyfte. 

Idag används oftast ett mjukt material av Hyaluronsyra. Materialet finns naturligt i våra kroppsvävnader och fungerar som en vattenmolekyl som attraherar fukt. Det är väldigt viktigt att man använder det material som är anpassade till läpparna. Ett mjuka material ger mjukare läppar och på så vi blir det ett mer naturligt resultat. 

 

Kommer jag få Ankläppar/Anknäbb?

- Inte hos oss.
Ankläppar beror på två saker; den teknik din behandlare använder och materialet din behandlare injicerar. Tjockare material leder till klumpar och "falukorv" läppar. Använder din behandlare ett mjukt material formas det enligt läppens naturliga form. Kurvor kvarstår, vilket är nyckeln till naturliga resultat. 

 

Hur blir resultatet av att förstora Läpparna?

Beroende på vad du eftersträvar får du det resultatet du vill ha. Vill du ha volym, konturer eller plut? 

- Mer volym i läpparna

Detta är klart den vanligaste behandlingen för att förstora läppkroppen. Här får du mer volym på ett väldigt naturligt sätt (den röda läppkroppen).

- Skarpa konturer i läpparna

Den här behandlingen gör vi ofta efter att vi förstorat läpparna. Den skarpa läppdefinitionen minskar något efter volymbehandlingen så det blir nästan lite suddigt mellan läppen och överläppen. Då kan man återskapa konturerna med en viss teknik och endast en liten mängd material krävs. Det är också en vanlig behandling bland äldre som utvecklar "pussrynkor". 

- Plut i läpparna

En behandling innanför läppen för att skapa något som hetel "Lip Roll". Den här tekniken använder vi vid utkanterna av läpparna som viker sig inåt.

I de fall då en patient har väldigt små läppar krävs det att vi kombinerar alla tekniker. Resultat kan du se här, då vi gjorde en uppbyggnad på Sandra

Med åldern kan man också förlora "Amourbågen" vid överläppen. Det ger en illusion av att man får en längre överläpp. Denna kan man återskapa med läppfillers. 

 

Kommer jag få för stora Läppar? 

Hos oss på Dr. K Clinics får vi ofta beröm för att vi vågar säga "nej". Dr. Hadde Kader har förstått att patienter blir storleksblinda och att är hans ansvar att bestämma hur stort det får bli. Den nekade målgruppen växer för varje dag och det är en anledning till varför Dr. Hadde Kader är populär bland de som inte vill associeras med enbart läppar.  Det är estetik som är det viktigt för oss. 

Dem du ser gå runt på stan med två falukorvar i munnen har ingen aning om vad som pågår. Den gradvisa förstoringen har gjort dem storleksblinda och ingen är där för att säga STOPP! Det är tyvärr inte deras fel, utan det är deras behandlares fel.
— Dr. Hadde Kader

Gör det ont att förstora Läpparna? 

Vi har implementerat specifika bedövningsmedel för just läppar, vilket gör det mer bekvämt för patienten. Många känner mer obehag än smärta och vissa känner ingenting alls. 

 

Hur många behandlingar behöver jag i Läpparna?

Vi föredrar att bygga upp läpparna med en liten mängd så materialet hinner anpassa sig och att du även får vänja dig vid utseendet. Vi har också sett att material håller längre ju fler behandlingar du gör tätt inpå varandra. Vi börjar med en behandling och rekommenderar att du kommer tillbaka inom 4 veckor för en till behandling. Efter det planerar du och din läkare en behandlingsplan. 

 

Hur länge håller materialet i Läpparna?

Materialet för läpparna är utvecklat för att vara så mjukt som möjligt men ändå ge volym. Mjukare material håller mycket kortare än t.ex. tjockare material man lägger i kinder för att skulptera. Materialen vi använder ska enligt tillverkarna hålla upp till 6 månader. Däremot har vi många patienter som haft en bra volym upp till 1 år efter uppbyggnad. Vi har också sett att materialet bryts ned väldigt fort efter bara en behandling. Självklart påverkar din kost, ämnesomsättning och dina vanor nedbrytningen. 

 

Hur lång tid tar det att behandla Läpparna?

Själva ingreppet tar inte mer än några minuter. Med konsultation, fotografering och bedövning tar det sammanlagt 30 minuter.

 

Vad kostar det?

Beroende på hur mycket Hyaluronsyra du behöver kostar en behandling fr. 2 800 kronor. 
Här hittar du vår prislista på alla våra behandlingar

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR