Vad är Näsa-Mun Veck?

Klienter börjar klaga på dessa veck när de ser trötta och hängiga ut. Vecken, som också heter Nasolabial Veck (#6 på bilden), mellan näsan och munnen blir tydliga när du ler. Detta är dock inte alltid grunden till att du utvecklar dessa veck. Oftast sker det av två anledningar: volymförändringar där du tappat volym från Kinder och Tear Trough (#4) eller att de kryper ner (#5) och samlar sig runt munnen. Här kan du också utveckla Sura mungipor (#7) och Hamsterpåsar (#8). Har du inte förlorat mycket volym i "midface" innebär det att du överanvänder musklerna som får dig att le. Det resulterar i nedbrytning av kollagen, förlorad volym och utveckling av s.k. Nasolabial Veck. 

 Åldring och volymförändringar av ansiktet visar att ofta är källan till Nasolabial Veck (#6) förlorad volym i kinder och Tear Trough  som krypit ner (#5) och samlat sig runt munnen och käklinjen. 

Åldring och volymförändringar av ansiktet visar att ofta är källan till Nasolabial Veck (#6) förlorad volym i kinder och Tear Trough som krypit ner (#5) och samlat sig runt munnen och käklinjen. 

Behandling

Beroende på orsaken till vecket behandlar man på olika vis. 

förlorad volym 

Detta är nog den vanligaste källan men tyvärr missar många läkare och behandlare att åtgärda vecket genom att återskapa det som är förlorat. Volymförändringar i midface innebär att du behöver återskapa dina Kinder (som resulterar i "V-vector Facelift") eller ta bort dina Mörka Ringar under Ögonen. Du kan också göra dessa behandlingar i små mängder för att förebygga vecken från att bli djupa. 

I många av fallen kan man använda samlingen runt munnen och dra bak det för att få fylligare kinder i kombination med mjuka Nasolabial Veck. Här använder vi oss av Ansiktslyft utan Kniv-metoden med Silhouette Soft Lift trådar. Proceduren stimulerar också kollagen som ger fastare och bättre hudstruktur. 

överanvänding av muskulatur

Ler och skrattar du väldigt mycket skapar det rynkor och veck runt munnen. Här är problemet inte volymförändringar i midface utan lokal nedbrytning av kollagen och förlorad volym i vecken. Det finns två behandlingsplaner; Filler eller Botox®, dock föredrar vi endast en. 

 

Filler behandling i Nasolabial veck

Filler med Hyaluronsyra injiceras längs vecket för att lyfta vävnaderna och skapa mjukare veck. Man kan göra denna procedur med en vass nål eller trubbig kanyl. Nålen kan vara bra då det tillbringar skada och reparation av vävnader, dock får man blåmärken. Kanylen är mer bekväm och resulterar inte i blåmärken. 

Vi ser ett stort problem bland dagens injicerare där man inte förstår källan till Nasolabialvecken och enbart behandlar vecken med mer fillers. För mycket fillers i Nasolabialvecken kan krypa ner till överläppen (snusläppar) eller till utsidan av vecket (som faktiskt förvärrar vecken). 

 

Botox® behandling av nasolabial veck

Här injiceras Botox® i muskeln, vilket ger extrema uttryck när man skrattar eller ler. Vi rekommenderar inte denna behandling då det resulterar i ett stelt ansikte. Det tar mycket dynamik från munnen och ser tillgjort ut. Vi förespråkar behandlingar som ser naturliga ut. 

Hur lång tid tar Nasolabial Veck-behandlingen med fillers? 

Själva ingreppet tar 2 minuter. Med förberedelser tar det 30 minuter. 

 

Hur många behandlingar behöver jag?

Oftast räcker en behandling, då för mycket blir väldigt oestetiskt och onaturligt. Däremot kan du behöva en uppbyggnad av kinder om du har förlorat volym i dem som i sin tur kan kräva två eller fler behandlingar.

 

När ser jag resultat? 

Resultat ser du direkt. Men de optimala resultaten ser du efter 2-4 veckor, och då träffar vi dig på en efterkontroll.

 

Gör det ont? 

Med små nålar behöver du knappt bedövning. Bedövning finns i sprutan. Det finns alltid risk för blåmärken, men de försvinner inom ett par dagar. Du kan börja jobba direkt efter. 

 

Vad kostar det?

En behandling kostar 4 200 kr

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD MED ERBJUDANDEN OCH TIPS INOM SKÖNHET?