Behandla dina rynkor med Botox®

Skönhetsexperter anser att Botox® är det bästa som hänt skönhetsindustrin. Den absolut mest effektiva och enkla behandlingen mot rynkor. Tyvärr missbrukas den, vilket ger det dåligt rykte. 

 

Vad är Botox®?

BOTOX® är ett naturligt protein som är tekniskt känt som Botulinum Toxin A. Medlet som injiceras slappnar av muskelfibrer tillfälligt. När medlet användes för att behandla ögontics såg man att närliggande rynkor försvann. Där introducerades Botox® till skönhetsindustrin. Man har också senare upptäckt att det är en exceptionell behandling av migrän, spänningshuvudvärk och överdriven svettning. 

 

Är materialet farligt?

Som det mesta, kan det vara farligt om du får stora mängder i blodcirkulationen. För en vanlig behandling av rynkor i pannan och kråksparkarna använder vi ca 50 enheter, som vi injicerar i musklerna. En liten mängd av det introduceras i blodcirkulationen. Det som visats vara farligt/dödligt är 3000 enheter Botox® i blodcirkulationen. 

 

Varför använder man Botox®? 

Det finns många skäl till varför man vill bli behandlad av Botulinum Toxin A:

  1. Förebygga och ta bort rynkor i ansikte och nacke
  2. Lyfta ögonbryn; "Chemical Brow Lift"
  3. Förebygga svett i armhålor och andra ställen (hyperhidros)
  4. Antidepression
  5. Förebygga migrän och spänningshuvudvärk
  6. Förebygga tics
  7. Minimera kraften av tandgnissling

 

Vilka områden är vanligast att behandla? 

Det är klart vanligast att använda Botox® kring panna och ögonvrå. Rynkorna man blir av med är "Arga rynkan" mellan ögonbrynen, som också kallas "Glabella", horisontella rynkor i pannan samt "Kråksparkarna" vid ögonvrårna. Då man behandlar "Kråksparkarna" kan man samtidigt göra ett ögonbrynslyft. Dessa rynkor utvecklas mycket på grund av muskelrörelser när man t.ex. kör bil och koncentrerar sig, pratar väldigt uttrycksfullt etc. 

 

Hur länge håller effekten?

De som producerar medlet säger att det håller mellan 3-6 månader. Ibland kortare om det är den första behandlingen och ibland längre om man behandlats ett par gånger. 

 

Hur ofta behöver jag behandlas?

Det beror mycket på din nuvarande status och vad du är ute efter. Är du ung och vill förebygga rynkor från att utvecklas och bli grova behöver du inte behandlas mer än 1-2 gånger per år. 

Är du äldre med djupa rynkor som kommer tillbaka så fort medlet går ur kan du behöva 2-3 behandlingar per år. 

 

Gör det ont?

Med väldigt små nålstick tar behandlingen 1-2 minuter. Vissa känner ingenting alls då nålen är väldigt tunn. 

 

Finns det komplikationer och bieffekter av Botox®?

Normalt sätt sker inga problem när en examination och konsultation genomförts av din läkare. Om det skulle ske komplikationer är det tillfälliga och milda. De vanligaste är blåmärken och svullnad efter injektion som försvinner inom ett par timmar. 

När rynkorna i pannan är väldigt djupa kan man få tunga ögonbryn. 

 

Vad kostar det?

Beroende på hur många områden du vill behandla kostar det  fr. 3 000 kronor.

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR

 

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD MED ERBJUDANDEN OCH TIPS INOM SKÖNHET?