Vad är Sura Mungipor?

Klienter börjar klaga på dessa veck när de ser trötta, hängiga och sura ut. Vecken, som också heter Marionette Linjer (#7 på bilden), mellan munnen och käklinjen utvecklas ofta av två anledningar: volymförändringar där du tappat volym (#5 på bilden) från Kinder och Tear Trough (#4) eller att de kryper ner och samlar sig runt munnen. Här kan du också utveckla Nasolabial Veck (#6) och Hamsterpåsar (#8). Har du inte förlorat mycket volym i "midface" innebär det att du överanvänder muskler som får dig att se sur ut, vilket resulterar i nedbrytning av kollagen, förlorad volym och utveckling av s.k. Sura Mungipor. 

  Åldrande och volymförändringar av ansiktet visar att ofta är källan till Sura Mungipor (#7) förlorad volym i Kinder och Tear Trough som krypit ner (#5) och samlat sig runt munnen och käklinjen. 

Åldrande och volymförändringar av ansiktet visar att ofta är källan till Sura Mungipor (#7) förlorad volym i Kinder och Tear Trough som krypit ner (#5) och samlat sig runt munnen och käklinjen. 

Behandling

Beroende på orsaken till Marionette Linjerna behandlar man på olika vis. 

FÖRLORAD VOLYM i midface

Behandling med fillers

Den absolut mest effektiva behandlingen av sura mungipor är att dra bak samlingen med ett ansiktslyft utan kniv. Dock är det viktigt att åtgärda Volymförlust (#5) i midface för att återskapa  Kinder (som resulterar i "V-vector Facelift") eller ta bort Mörka Ringar under Ögonen. Du kan också göra dessa behandlingar i små mängder för att förebygga samlingar runt munnen.  

Behandling med ansiktslyft utan kniv

I  de flesta fallen behandlar vi sura mungipor genom att dra bak samlingen runt munnen. Här använder vi oss av Ansiktslyft utan Kniv metoden med Silhouette Soft Lift trådar. Proceduren stimulerar också kollagen som ger fastare och bättre hudstruktur. 

ÖVERANVÄNDING AV MUSKULATUR

Ler du och skrattar du väldigt mycket skapar du rynkor och veck runt munnen. Här är problemet inte volymförändringar i midface utan lokal nedbrytning av kollagen och förlust av volym i vecken. Det finns två behandlingsplaner; Filler eller Botox®, vi föredrar dock endast en av dem. 

 

FILLER BEHANDLING längs sura mungipor

Här injiceras en liten mängd Hyaluronsyra längs vecket för att lyfta vävnaderna och få mjukare veck. Man kan göra denna procedur med en vass nål eller trubbig kanyl. Nålen kan vara bra då det tillbringar skada och reparation av vävnader, dock får man blåmärken. Kanylen är mer bekväm och resulterar inte i blåmärken. 

Vi ser ett stort problem bland dagens injicerare där man inte förstår källan till sura mungipor och enbart behandlar vecken med mer fillers. För mycket fillers kan krypa till hamsterpåsen och därmed förvärra situationen och göra behandlingen mer komplicerad.  

 

BOTOX® BEHANDLING AV Sura mungipor

Här injicerar Botox® i muskeln (DOA) som ger sura uttryck. Tyvärr håller inte resultatet länge, men behandlingen ger ett bra resultat. 

Hur lång tid tar Sura Mungipor behandlingen med fillers? 

Själva ingreppet tar 2 minuter. Med förberedelser tar det 30 minuter. 

 

Hur lång tid tar Sura Mungipor behandlingen med Silhouette Soft?

Själva ingreppet tar 30 minuter. Med förberedelser tar det 60-90 minuter. 

 

Hur många behandlingar behöver jag med fillers?

Oftast räcker en behandling, då för mycket filler blir väldigt oestetiskt och onaturligt. Däremot kan du behöva en uppbyggnad av kinder om du har förlorar volym i dem, vilket i sin tur kan kräva två eller fler behandlingar.

 

Hur många behandlingar behöver jag med Silhouette Soft?

En behandling räcker, dock kan du behöva fler än en tråd. Under din konsultation går vi igenom behandlingsplanen. 

 

När ser jag resultat? 

Med fillers ser du resultatet direkt. De optimala resultaten ser du dock först efter 2-4 veckor och då träffar vi dig på en efterkontroll. Med Silhouette Soft ansiktslyft utan kniv ser du också resultat direkt, däremot kan det ta 6 månader för bästa resultat, då produktionen av kollagen är optimal. 

 

Gör det ont? 

Filler

Med små nålar behöver du knappt bedövning. Bedövning finns i sprutan. Det finns alltid risk för blåmärken, men de försvinner inom ett par dagar. Du kan börja jobba direkt efter. 

Silhouette Soft lift

Du blir bedövad i de områden som kan göra ont och resten av behandlingen är helt smärtfri. 

 

Vad kostar det?

Fillerbehandling kostar 4 200 kronor

Ultherapybehandling kostar fr. 18 000 kronor

Silhouette Soft lift kostar fr. 14 500 kronor

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD MED ERBJUDANDEN OCH TIPS INOM SKÖNHET?