Mörka ringar kan du behandla effektivt med Fillers

Tear trough- mörka ringar, påsar, kuddar eller håligheter. Det finns flera sätt att beskriva de problemområden många upplever under ögonen. Är du rätt kandidat kan en behandling med hjälp av filler vara lösningen för just dig.  Det finns olika tekniker för att behandla mörka ringar under ögonen med fillers för att få naturliga, bra och långvariga resultat. Med hjälp av filler kan du bli av med de trötta symptomen inom ett par minuter. 

 

Vad är Mörka Ringar under Ögonen?


I kroppen har vi varierande fettlager beroende på var man undersöker. Kring magen har man flest fettdepåer till skillnad från ögonen där de är få. Därmed sägs det att man åldras (förlorar volym) snabbast kring ögonen. Behandlingen med "tear trough" har gjort stora framsteg med fillers. 

 

Varför får man mörka ringar under ögonen?


Under ögonen har vi fina blodkärl som skyddas av fettlager och en väldigt tunn muskel. Med åldern förlorar man fettlvolym, vilket gör huden mer transparent. Blodkärlen exponeras, vilket ger mörka kontraster. Ett veck kan också bildas av förlorad volym, vilket skapar en skugga som ger en illusion av påsar under ögonen. Förlorad volym i den mittersta tredjedelen av ansiktet är också kopplad till förlorad volym i Kinderna till följd av gravitationseffekter. Vi rekommenderar att man eventuellt fyller kinderna som stöd för fyllningen av de mörka ringarna. 

Det kan i vissa fall vara fett som förflyttat sig och skapar en samling. Dessa fall löses med ögonplastik. 

Ted har omfattande mörka ringar/påsar under ögonen.

Ted har omfattande mörka ringar/påsar under ögonen.


Pigment


Bland befolkningen från mellanöstern förekommer mörkare pigment under ögonen. Det innebär att de mörka ringarna inte beror på förlorad volym. Fillers är då inte en passande behandling. För att testa orsaken så trycker man med ett finger på den mörka ringen och ser efter vad som sker;
1. Om det mörka försvinner men kommer tillbaka - Förlorad Volym
2. Om det fortfarande är mörkt - Pigment

 

Hur behandlar vi mörka ringar med Fillers?

Vi använder oss av kanyl-metoden då den är mindre riskfylld och resultatet blir mer naturligt.  I Case - Ted kan du läsa om ett fall där standarden vore kirurgi eller en klassisk teknik av fillers. Där behandlar vi Ted med två olika material. Resultatet är en början på en uppbyggnad som kräver fler behandlingar. Under hans första behandling ser man en markant förbättring. 


- Kanyltekniken


Genom ett stickhål introduceras en ovass kanyl under huden och kontrollerade mängder injiceras. Det kan kännas mer obehagligt än smärtsamt. Det flesta patienter upplever behandlingen smärtfri. Metoden förhindrar blåmärken och introduktion av fillers i blodkärl. 

Kanylmetoden har använts på Teds högra sida för att jämföra med den orörda vänstra. Material: Juvéderm Volift och Juvéderm Volbella i "Sandwich Technique"

Kanylmetoden har använts på Teds högra sida för att jämföra med den orörda vänstra. Material: Juvéderm Volift och Juvéderm Volbella i "Sandwich Technique"

Det färdiga resultatet efter Teds första behandling. Det kan läggas mer material, dock får man bättre resultat då vävnaden byggs upp stegvis. Kanylmetoden har använts. Material: Juvéderm Volift och Juvéderm Volbella i "Sandwich Technique".

Det färdiga resultatet efter Teds första behandling. Det kan läggas mer material, dock får man bättre resultat då vävnaden byggs upp stegvis. Kanylmetoden har använts. Material: Juvéderm Volift och Juvéderm Volbella i "Sandwich Technique".


- Den klassiska tekniken


Klassiskt går vi med en vass nål längs ögonbenet och injicerar material på djupet. Man behöver ett tjockare material för att lyfta alla lager av vävnad som ligger ovanför benet. Detta är också bra då materialet håller längre. Det ger fantastiska resultat vid större kollapser av vävnad. Idag är detta metoden som man börjar med för att bygga en stark grund och sedan avslutar man med en finjustering med hjälp av ett mjukt material och Kanylmetoden. 

 

Vilka material använder vi för att behandla Mörka Ringar/Tear Trough?


Då vi använder kanylmetoden är det viktigt att använda ett material som är långvarigt men ändå väldigt mjukt. Vi använder en filler med låga koncentrationer av Hyaluronsyra. Vid djupare ringar och kollaps använder vi tjockare material som vi introducerar precis över benet med hjälp av den klassiska metoden. 


Vad är riskerna med att behandla Mörka Ringar/Tear Trough? 


Blåmärken och svullnader kan förekomma. Hyaluronsyra binder vatten, vilket inte är bra i tear trough fall då detta kan orsaka påsar. Har man en tendens till att svullna mycket i ansiktet på mornarna, så är inte denna behandling rekommenderad.

 Teknik - blåmärken

Man har klassiskt gått längs benet under ögat med nål och fyllt på djupet. Detta för att lyfta alla lager av vävnader för att undgå samlingar av fillers. Det kan vara obehagligt då det är nära ögat och en väldigt erfaren behandlare krävs. Det finns risk för blåmärken, men detta minimeras genom att introducera en vass nål, undvika synliga blodkärl samt kyla ner området. Du får också med dig vår speciella Dr. K gelé som förebygger blåmärken och svullnader. Med nyutvecklade tekniker undviker man blodkärl genom att introducera en ovass kanyl. Detta är dock anpassat för milda problem. 

Tryck

Använder man tjockare och hårdare material finns det risk att man trycker ihop blodkärl och därmed stoppar cirkulationen. Om detta skulle ske är det viktigt att din behandlare har licens för nedbrytningsmaterial, som Hyalase, för att förebygga komplicerade och farliga utfall.

Läs mer om Case - Ted

 

Hur många behandlingar behöver jag? 

Det är väldigt viktigt att bygga upp dina mörka ringar. Har du djupa veck behövs två behandlingar. Förlorad volym runt ögonen är också kopplat till förlorad volym runt kinderna. Läs mer här för en genomgång av uppbyggnad av kinder.

 

Hur länge håller resultatet för Mörka Ringar/Tear Trough?

Det beror på många olika faktorer. Den klassika metoden introducerar ett väldigt tjockt material för att lyfta vävnader och håller upp till 12 månader. Däremot har man sett att det håller längre om man bygger upp vävnaderna med flera behandlingar tätt inpå varandra. Använder man mjukare material i klassiska metoden, håller det ca 6 månader.

 

Vad kostar det?

4 500 kr
Här hittar du vår prislista på alla våra behandlingar

 

HAR DU FRÅGOR? VI HAR SVAR 

 

VILL DU HÅLLA DIG UPPDATERAD MED ERBJUDANDEN OCH TIPS INOM SKÖNHET?