Guider av DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Guider av DOCTOR_K

FÅ PERFEKT VINTERHUD 7 råvaror som boostar din hud inifrån


Upplever du att din vinterhud ser trött och livlös ut? Tufft klimat med kyla, brist på solljus och ett ökat sömnbehov gör att det blir extra viktigt att behandla din hud från alla olika infallsvinkar.

Det finns ingen “mirakelmat” som ensam skapar magi för hudens utseende,
men en balanserad kost med råvaror som forskningen har visat på olika sätt är bra för hudhälsan, tillsammans med regelbunden träning och professionell hudvård är alla viktiga beståndsdelar för att din hud ska må bra och se frisk ut!

 

Därför har vi samlat 7 tips på råvaror att fylla skafferiet med, som boostar din hud inifrån och hjälper den att stråla i vintermörkret!



1. Edamamebönor

Edamamebönor innehåller ämnen som förbättrar elasticiteten och fastheten i din hud.

Isoflavoner: Bland annat innehåller de isoflavoner, kraftfulla antioxidanter som bekämpar fria radikaler och kan minska oxidativ stress i huden.
De främjar också kollagenproduktionen, vilket ger huden ett fastare och ungdomligare utseende.

Vitamin E: Bönorna är också en god källa till vitamin E som har en skyddande effekt mot UV-strålar och andra yttre påfrestningar. Försök att få in de här naturliga ”vitamintabletterna” när du planerar din nästa måltid.  

 

2. Granatäpple

Granatäpplen innehåller också många ämnen som vetenskapen visat har positiva effekter på din huds hälsa och utseende. Här kommer några av dem:

Högt antioxidativt innehåll: Granatäpplen är rika på antioxidanter, särskilt polyfenoler och tanniner, som effektivt bekämpar fria radikaler. Antioxidanterna hjälper till att förhindra tidigt åldrande och bevara hudens ungdomliga utseende.


Främjar cellförnyelse: Granatäpplen innehåller också en olja som är rik på omega-5 fettsyra, även känd som punicinsyra. Den har visat sig främja cellförnyelse, vilket gör att den bidrar till att ersätta gamla hudceller och ger din hud en fräschare utstrålning.

Förbättrar hudens elasticitet: Kollagen är ett protein som ger struktur och elasticitet åt huden. Antioxidanterna i granatäpple kan stödja kollagenproduktionen och på så det sättet hjälpa dig att bibehålla hudens fasthet.

 

3. Citrusfrukter

Citrusfrukter, som apelsiner, grapefrukt, citroner och lime är inte bara enkla att ha med sig och är goda att pressa över maten, de kan också bidra till att förbättra hudens utseende och hälsa. Här är några anledningar till varför:

Högt C-vitamininnehåll: C-vitamin är en antioxidant som spelar en central roll i kollagenproduktionen, som återigen är viktig för hudens elasticitet och fasthet.

Dessutom hjälper C-vitamin att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler och kan bidra till att minska synliga tecken på åldrande, såsom fina linjer och rynkor.

Förebygger hyperpigmentering: Citrusfrukter innehåller naturliga syror, såsom citronsyra, som kan hjälpa dig att ljusa upp hyperpigmentering och mörka fläckar på huden. Dessa syror kan ha en försiktig exfolierande effekt, vilket kan minska ojämn hudton.

 

Antibakteriella egenskaper: Citrusfrukter har också visat sig ha vissa antibakteriella och antifungala egenskaper. Det kan vara bra för personer med akne eller andra hudproblem, eftersom de kan hjälpa till att bekämpa bakterier och främja en klarare hud. Citrusfrukter i kosten eller användning av hudvårdsprodukter som innehåller citrusextrakt bidrar till att förbättra hudens hälsa genom att främja kollagenproduktion, jämna ut hudens textur, minska hyperpigmentering och tillhandahålla nödvändig fukt.

4. Blåbär

Blåbär är inte bara goda och finns i överflöd i våra skogar. De har också visat sig påverka hudens utseende och hälsa.

Här är några skäl till varför:

 

Högt antioxidativt innehåll: Blåbär är rika på antioxidanter, särskilt flavonoider och vitamin C som bekämpar fria radikaler som kan orsaka skador på hudens celler. Därigenom hjälper blåbär att skydda huden mot tidigt åldrande och bevara det ungdomliga utseendet.

Antiinflammatoriska egenskaper: Flavonoiderna har också antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan hjälpa till att minska inflammation och bidra till en jämnare och lugnare hud.

Förbättrar hudens elasticitet: Blåbär innehåller antocyaniner, en typ av flavonoid som har visat sig förbättra hudens elasticitet genom att främja produktionen av kollagen, vilket är avgörande för att motverka slapphet och rynkor.

Skydd mot UV-strålar: Vissa studier antyder att regelbundet intag av blåbär kan bidra till att minska skador orsakade av UV-strålar.

Förbättrar hudtonen: De antioxidantrika egenskaperna hos blåbär kan också bidra till att förbättra din hudton och ge en jämnare hud genom att minska hyperpigmentering.


5. Sötpotatis

Sötpotatisen har fantastiska antiinflammatoriska egenskaper och fylld med C-vitamin som hjälper kollagenproduktionen, men den är också fylld med andra näringsämnen som kan förbättra hudens utseende. Här är några:

Betakaroten: Den är rik på betakaroten som omvandlas till aktivt vitamin A i kroppen, Vitamin A är involverade i produktionen av hudceller och bidrar till att bevara hudens elasticitet.

Förbättrad blodcirkulation: En hälsosam hud kräver en god blodcirkulation, och vissa näringsämnen i sötpotatis, som kalium, kan bidra till att förbättra blodcirkulationen.

 

6. Spenat

Spenat är känt för sitt näringsrika innehåll med antioxidanter som vitamin C, vitamin E och betakaroten, som kan bidra till att förbättra hudens hälsa och övergripande välmående. Här är några exempel på innehåll som är vetenskapligt bevisat bra för din huds utseende:

Folat (B-vitamin): Folat är en typ av B-vitamin som är viktigt för celldelning och reparation av DNA, vilket kan främja en hälsosam regenerering av hudceller.

Vitamin K: Spenat är en utmärkt källa till vitamin K, vilket är viktigt för blodkoagulation och kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation i huden.

Mineraler: Spenat innehåller mineraler som järn och magnesium, som är viktiga för att upprätthålla en god cirkulation och syresättning av huden.

Vatteninnehåll: Spenat har högt vatteninnehåll, vilket är viktigt för att hålla huden hydratiserad. En välhydratiserad hud ser oftast friskare ut.

 

7. Rött vin

Ja, du hörde rätt! Rött vin bör självklart drickas med måtta, men i lagom mängd kan det faktiskt finnas fördelar för huden! Det innehåller nämligen en antioxidant som heter resveratrol. Här är några anledningar till varför resveratrol i rött vin kan vara bra för din hud:

Antiinflammatoriska egenskaper: Resveratrol har dokumenterade antiinflammatoriska egenskaper och kan bekämpa och lugna rodnad och svullnad i huden, inklusive finnar.

Förbättring av hudstrukturen: Forskning har också visat att resveratrol kan boosta kollagenproduktionen och bidra till att förbättra hudens elasticitet och struktur.

Nästa gång du står i baren på AW:n så vet du nu vad du ska välja!

Continue reading

Allt du behöver veta om TCA-peeling: En guide till total hudförnyelse

Missa inte att vi på DOCTOR_K just nu har 25% på alla våra övriga hud- & laserbehandlingar under hela februari.
(Gäller ej kurer som TCA-peelingen)


Ge din hud en ordentlig omstart! Har du problem med akneärr, solskador, pigmentfläckar, fina linjer eller ojämn hudton? Då kan vår nya TCA-peeling, även känd som Easy TCA Pain Control vara rätt behandling för dig. Det är en kraftfull kemisk peeling som utförs av våra kvalificerade och legitimerade sjuksköterskor och den ger dig tydliga, varaktiga resultat. Efter behandlingen kan du förvänta dig en naturlig fjällning av det behandlade området, vilket banar väg för en helt ny, frisk hud att träda fram.

Vad är kemisk peeling och vad är skillnaden på peeling med TCA och klassisk kemisk peeling med AHA-syra?

Kemisk peeling: är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ingredienser appliceras på huden för hudföryngring och hudförbättring.

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens cellförnyelse, men med hjälp av kemisk peeling kan vi ta bort gamla hudceller och orenheter som sitter på hudytan och nere i porerna. Resultatet blir ökad lyster och spänst. Kemiska peelingar finns av olika typer och i olika styrkor.

AHA-syror: Många kemiska peelingar är AHA-behandlingar. Då applicerar vi AHA-syror som utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter på huden. Det hjälper att binda fukt och har väl dokumenterade anti age-egenskaper. AHA-syror penetrerar huden på olika djup beroende på sin molekylvikt.

TCA peeling: är en kraftigare kemisk peeling där triklorättiksyra appliceras på huden i flera lager. Det är inte en behandling för alla hudtyper då den är så pass stark. Återhämtningen är också längre med TCA- peelingen och man fjällar mycket mer.



Hur går en behandling med TCA-peeling till?


Konsultation:
När du besöker oss på DOCTOR_K för en kostnadsfri konsultation, så går våra erfarna behandlare igenom din hud för att bedöma om just TCA-peeling är en lämplig behandling för dig och ditt hudtillstånd.

TCA-lösning: Under TCA-peelingen masserar behandlaren in en TCA-lösning i flera steg på hudområdet. Lösningen innehåller fenol och krotonolja, som stimulerar denatureringen av proteiner djupt nere i huden, ända ner till papillära och retikulära dermis. Under processen kan du uppleva en stickande och brännande känsla. Efter exponeringstiden neutraliseras TCA-lösningen och den kemiska processen stannar av.

Återhämtning och fjällning: Efter behandlingen kan du uppleva rodnad, svullnad och skorpbildning, vilket är en naturlig del av peeling-processen. Huden kan också bli extremt torr och börja fjälla ungefär en vecka efter behandlingen.

Stanna hemma ett par dagar: Efter din TCA-peeling rekommenderar vi att du stannar hemma från jobbet under ett par dagar eftersom huden är extra känslig. Då är det är viktigt att du undviker beröring av det behandlade området samt att du använder rikligt med solskydd.

Återfuktning och eftervård: Efter en TCA-peeling får du med dig en rengöring, en dag- och nattkräm, en fuktkräm samt ett solskydd från oss. Dessa produkter hjälper läkningsprocessen och förbättrar resultaten.


Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Ju starkare peelingen är, desto tydligare blir resultatet. TCA-peelingen är en mycket kraftfull kemisk peeling och ger därför tydliga och bestående resultat. För bästa resultat bör du göra behandlingen i en kur om 4. Hudförändringen kommer successivt och återhämtningenstiden mellan behandlingarna har stor betydelse för slutresultatet.

Vad finns det för Risker och biverkningar?

TCA-peeling är en säker och beprövad metod som har utvecklats av Dr. Philippe Deprez, en framstående auktoritet inom dermatologi.

 

Biverklingar kan vara följande:

  • Rodnad
  • Svullnad
  • Skorpbildning
  • Fjällning
  • Infektioner (mycket sällsynt)
  • Långvarig rodnad (sällsynt)


Gör behandlingen ont?

Under behandlingen kan du känna en kortvarig brännande känsla som snabbt avtar tack vare fenolens lokalbedövande egenskaper. Efter behandlingen kan det behandlade området kännas ömt och pulserande i ungefär ett dygn.


Vad kostar behandlingen?

Vi använder produkten Skin Tech Easy TCA Pain Control och behandlingen utförs som en kur fördelat på fyra tillfällen fördelat med cirka två veckors mellanrum. I priset ingår även skräddarsydda produkter för hemmavård. Priset för en kur om fyra behandlingar är 18 900 SEK.

Har du fler frågor om TCA-peeling eller någon av våra andra behandlingar? Tveka inte på att kontakta oss.

Continue reading

7 saker du bör veta om laserhårborttagning

LASERHÅRBORTTAGNING MED
SOPRANO ICE PLATINUM



Drömmer du om att göra dig fri ifrån rakhyvlar och vaxremsor? Då kan vår permanenta laserhårborttagning med Soprano Ice Platinum vara lösningen. Men vad kan du förvänta dig av behandlingen? Vad blir priset? 
Gör det ont? Vi har samlat 7 ovärderliga fakta för dig som går i tankar av att säga hejdå till oönskad 
hårväxt för gott.



 

1. Vad är Permanent hårborttagning med laser och hur fungerar det?

När vi tar bort hår med laser skickar vi kort och gott ner laserljus genom hårkanalen till roten som bränns bort. Laserhårborttagning är säkert, effektivt och bygger på att högintensivt ljus dras mot mörkt pigment.

 

2. Soprano Ice Platinum - En effektiv och nästan smärtfri upplevelse

Vi använder Soprano Ice Platinum, en av världens främsta hårborttagningsmaskiner. Den arbetar effektivt på tre djup och har ett inbyggt kylsystem som gör behandlingen i stort sett smärtfri.


 



"Jag är så glad att jag slipper inåthårväxt och inflamerade hårsäckar sedan jag började med laserhårborttagning"

 

— Sofhia


3. Fungerar på alla hårtyper utom en

Generellt sett är grövre och mörkare hår lättare att behandla eftersom det har mer pigment. Ljusare hår går bra men är mer utmanande, grått och vitt hår kan vi tyvärr inte behandla eftersom det saknar pigment.

4. Vi anpassar oss till din hårcykel


Under den kostnadsfria konsultationen hos oss analyserar vår hudterapeut ditt hår och skräddarsyr en behandlingsplan efter din individuella hårcykel. Tiden som krävs mellan två behandlingar kan variera mellan två till åtta veckor beroende på hur fort ditt hår växer. Det är viktigt att hålla koll på hårcykeln då två behandlingar för nära inpå varann inte kommer ge någon effekt.


5. Vad kostar det och vad hinner jag med?

Våra behandlingar startar på minst 30 minuter vilket kostar 1500 SEK. Varje extra kvart kostar 500 SEK. 
Exakta priser beror på dina individuella förutsättningar, men för att ge dig ett hum av prisbilden har vi tagit fram några exempel:

 

30 MINUTER

På 30 minuter kan du hinna hela armarna, men du skulle också kunna hinna med två mindre områden som tex halva ben eller svank

45 MINUTER

På 45 minuter skulle du kunna hinna en hel rygg. Eller både bikini och svank.

60 MINUTER

På 60 minuter skulle du kunna hinna hela ben, hela magen, eller om man vill behandla rygg och svank till exempel.


 

Kom ihåg: Under en konsultation kan vi skräddarsy en rekommenderad prisplan som passar dina specifika önskemål om laserhårborttagning.


6. Kostnadsfri Konsultation för personlig Information


Boka en kostnadsfri konsultation med en av våra erfarna hudterapeuter. Det ger dig möjlighet att diskutera dina specifika behov och få personlig information om förutsättningar, priser och antal behandlingar som krävs för just dig. Glöm inte att komma till konsultation med utväxt på det området du funderar på att behandla.

7. Gör en 4-kur - Just nu 4-för-3-kampanj

För att uppnå maximal effekt rekommenderar vi mellan fyra till tolv behandlingar. Efter fyra vet vi hur din kropp svarar och kan säga mer om hur vi ska gå vidare. Just nu erbjuder vi en 4-för-3 kampanj vilket innebär att du betalar för tre behandlingar och får den fjärde på köpet.

 

Förverkliga drömmen och boka din kostnadsfria konsultation nu. Låt oss på DOCTOR_K guida dig mot en 
hårfri framtid!

Continue reading

Upptäck vår 4-för-3-kur!

Upptäck vår 4-för-3-kur!

 

 

Köp tre hudbehandlingar hos oss och få en fjärde på köpet!

Mixa och matcha bland olika behandlingar beroende på ditt unika hudtillstånd.
Vår 4 för 3 kur, som inkluderar Kemiska peels,Miicroneedling, PRX T33, Deep clean, och Lift & glow-behandlingar, är utformad för att effektivt främja huden och ge märkbara resultat.

En strålande och jämn hud kräver dedikation och professionell kunskap. I dagens hektiska tillvaro möter huden många påfrestningar, och en regelbunden hudvård blir allt viktigare. En populär och effektiv metod för att främja hudens hälsa är genom olika kemiska peels, microneedling, PRX T33, djup-rengöring som deep clean, eller lystergivande behandlingar som lift & glow-behandlingar.

Varför välja en kur?

 

Att genomgå dessa behandlingar som en kur på fyra sessioner innebär många fördelar. För det första tillåter det din hud att gradvis anpassa sig till de olika behandlingarna och deras specifika effekter. Dessutom kan du dra nytta av ett förmånligt erbjudande – vid köp av en kur om tre behandlingar får du en behandling kostnadsfritt. Detta gör det inte bara mer prisvärt utan ger dig också möjlighet att utforska och skräddarsy din hudvårdsrutin.

 

Anpassa din kur efter behov

 

En av de stora fördelarna med att välja en kur är flexibiliteten. Du kan mixa och matcha olika behandlingar beroende på ditt unika hudtillstånd och behov. Oavsett om du behöver intensiv fukt, föryngring eller behandling mot specifika hudproblem kan din hudterapeut skräddarsy en kur som passar perfekt för dig.

 

Hudterapeutens vägledning

Din hudterapeut spelar en central roll i din hudvårdsresa. Genom att noggrant utvärdera ditt hudtillstånd kan de rekommendera de mest lämpliga behandlingarna för att uppnå önskat resultat. Här påminner vi om vikten av en god hudvårdsrutin – rengöring, återfuktning och solskydd. Dessa grundläggande steg kompletterar och förstärker effekterna av professionella behandlingar.

Hudterapeutens vägledning

Din hudterapeut spelar en central roll i din hudvårdsresa. Genom att noggrant utvärdera ditt hudtillstånd kan de rekommendera de mest lämpliga behandlingarna för att uppnå önskat resultat. Här påminner vi om vikten av en god hudvårdsrutin – rengöring, återfuktning och solskydd. Dessa grundläggande steg kompletterar och förstärker effekterna av professionella behandlingar.

 

HUDTERAUPFTEN REKOMMENDERAR
FÖR DIG SOM ÖNSKAR:

JÄMNARE HUDTON

 

Produkter som kompletterar behandlingarna

 

För att maximera resultaten av din hudvårdsresa rekommenderar vi användning av effektiva och aktiva produkter för hemmavård. Ett varumärke som vi har förtroende för och har använt i flera år är Skinceuticals. Deras produkter är kända för sina högkvalitativa ingredienser, gedigen forskning och effektiva resultat.

 

 

Sammanfattningsvis

 

Investeringen i en kur av kemiska peels, microneedling, PRX T33, deep clean, lift and glow-behandlingar är inte bara en god investering i din hud utan också i ditt välbefinnande. Med professionell vägledning och anpassade behandlingar kan du uppnå en hud som strålar. Påbörja din hudvårdsresa idag och upplev skillnaden.

 

Continue reading

Guide bland ansiktsmasker

Det finns en djungel av olika masker på marknaden och ibland kan det kännas svårt att veta vilka typer som är anpassade för just dina önskemål. Här får du en översikt och några användbara tips för att hitta rätt mask för din hudtyp.

Ögonmask DOCTOR_K
Ögonmask DOCTOR_K
Ögonmask DOCTOR_K
Ögonmask DOCTOR_K


VILKEN PASSAR MIG BÄST?

Att lägga en ansiktsmask någon gång då och då vid behov kan både vara effektivt för din hud men också en härlig och avkopplande stund för dig som vill avsätta extra tid för din hud. Därför vill vi ge dig en liten guide på några av de masker som finns och vad deras huvudfokus är. Glöm dock inte att trots att en ansiktsmask kan göra susen för din hud så kan den inte ersätta den dagliga rengöringen och återfuktningen utan fungerar mer som ett komplement i din vanliga hudvårdsrutin.

 

REGEL NUMMER 1. En ansiktsmask ska alltid appliceras på rengjord hud. Vissa masker kan med fördel lämnas kvar i ansiktet över natten för extra näring när du sover. Var noga med att först läsa på förpackningen om just din mask fungerar som nattmask.

Sheetmask

Troligtvis är sheetmasker de som de flesta använder när de lägger en ansiktsmask hemma. Kanske beror det på att det är enkelt och smidigt för att man inte behöver tvätta av masken efter användning men också att sheetmasker tillför huden massa fukt. Denna ansiktsmask är indränkt i serum och ger din huden riktig boost, oavsett behov.

Användning:
Sheetmasker har hål för ögon och mun och ett tips är att klippa till ett snitt vid ögondelen av masken för att anpassa masken för just dig. Smörj in överflödigt serum på hals och dekolletaget och låt masken verka i minst 10 minuter. Avsluta med att torka av masken på hals och dekolletaget.


Lermask

Lermasker har en djuprengörande effekt och gör underverk för en fet hud. Om du har en överproduktion av talg kommer din hud att älska lermasker.
Därför lämpar sig lermasker för hud som behöver hjälp med att lösa upp tilltäppta porer, blemmor, finnar och andra orenheter på huden.


Användning:
Lermasker ska torkas in i huden innan sköljning. Det är helt normalt att känna sig stram och sträv i huden medan lermasken är på. Skölj noga av all lera med ljummet vatten.

 




Sheetmask

Troligtvis är sheetmasker de som de flesta använder när de lägger en ansiktsmask hemma. Kanske beror det på att det är enkelt och smidigt för att man inte behöver tvätta av masken efter användning men också att sheetmasker tillför huden massa fukt. Denna ansiktsmask är indränkt i serum och ger din huden riktig boost, oavsett behov.

Användning:
Sheetmasker har hål för ögon och mun och ett tips är att klippa till ett snitt vid ögondelen av masken för att anpassa masken för just dig. Smörj in överflödigt serum på hals och dekolletaget och låt masken verka i minst 10 minuter. Avsluta med att torka av masken på hals och dekolletaget.

Ansiktsmask DOCTOR_K




Lermask

Lermasker har en djuprengörande effekt och gör underverk för en fet hud. Om du har en överproduktion av talg kommer din hud att älska lermasker.
Därför lämpar sig lermasker för hud som behöver hjälp med att lösa upp tilltäppta porer, blemmor, finnar och andra orenheter på huden.

Användning:
Sheetmasker har hål för ögon och mun och ett tips är att klippa till ett snitt vid ögondelen av masken för att anpassa masken för just dig. Smörj in överflödigt serum på hals och dekolletaget och låt masken verka i minst 10 minuter. Avsluta med att torka av masken på hals och dekolletaget.



Peel-off-mask

En annan typ av rengöringsmask är peel-off masker, denna mask rengörs på ytan. Denna mask används ofta på näsan i syfte att få bort pormaskar som oftast är synliga på näsan.  

Användning: Peel-off masker har fått sitt namn för att de inte tvättas av utan när de stelnar går de att dra av. En peel-off mask stelnar efter ca 30 minuter efter applicering. När den sedan stelnat och avlägsnas följer döda hudceller, porer och annat smuts på hudens yta med. Att tänka på områden under ögonen bör undvikas då huden är extra känslig just där.

 

Gelemask

Gelmasker har en svalkande känsla och passar alla hudtyper. Gelmasker kan användas för de som vill dämpa rodnader eller höja fuktnivån i huden.

Användning: Denna typ av mask är vanligtvis väldigt tjock i konsistensen. Den kan appliceras i både ett tjockt och tunnt lager. skall appliceras i ett tjockt lager i ansiktet och sitta på en stund innan den sköljs av.

Tips: SKINCEUTICALS PHYTO CORRECTIVE MASQUE

SkinCeuticals Phyto Corrective Masque är en lugnande gelémask som kyler och lugnar tillfälligt reaktiv hud och ger huden en naturlig utstrålning. Berikad med oliv-, timjan- och gurkextrakt, och hyaluronsyra. Stärker hudens försvar mot extern miljöpåverkning. Phyto Corrective Masque kan användas som en mask varje vecka för intensivt lugnande vård och som nattcreme för att ge huden ro och fukt över natten


GÖR SÅ HÄR:

Applicera ett lager på rengjord hud, över ansikte, hals och dekolletage. Undvik ögon- och läppområdet. Låt verka i 10-15 minuter. Skölj av med kallt-ljummet vatten. Använd 2-3 gånger i veckan eller vid behov.

ÅTERFUKTANDE KRÄM MASK

Krämmasker är återfuktande och berikade med olika vitaminer och mineraler som hjälper att återställa hudens fukthalt och dess naturligt skyddande fetter. Återfuktande krämmasker är perfekt för dig som vill motverka en glåmig och trött hud med torrhetslinjer.

Användning: Ett rikligt lager med fuktmask appliceras på ansiktet med hjälp av fingrarna eller en pensel. Verkningstiden kan variera beroende på produkt och innehåll. Efter verkningstid kan du tvätta eller torka ansiktet med en ren handduk. Vissa fuktmasker ska sköljas av och andra inte, tänk på att följa instruktionerna som står på produkten.



Exfolierande mask

Denna mask har en peelande effekt och är en typ av kemisk skrubb som innehåller ofta aktiva ämnen som syror. Perfekt för dig med torr, känslig hud som inte tål skrubb med korn.

Användning: Vissa masker skall spolas av efter några minuter och andra kan lämnas kvar under natten, läs alltid på produktens förpackning vad som rekommenderas.

 


Ögonmask

Denna typ av mask är utvecklad för den känsliga huden kring ögonen och är därför mycket lätt i konsistensen. Krämen tränger ned i huden och stramar upp, stärker och tillför näring till huden vilket kan ha en mildrande effekt på påsar under ögonen. Denna typ av mask kan både finnas som kräm eller som patches, vilka du lägger på huden under ögonen, antingen på morgonen när du vaknat eller på kvällen innan du går och lägger dig.

 Tips! Lägg masken i kylen om du vill få ner svullnader under ögonen.

Continue reading

7 vanliga frågor vi får om fillerborttagning

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel.
Här har vi samlat de 7 vanligaste frågorna vi får om fillerborttagning.


1. Vad är det och vad används det till för?

Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.

2. Hur går en behandling till?

Vi går först igenom varför man vill bryta ner sin filler och i vilket syfte, sedan utför vi ett allergitest. Efter allergitestet behandlar vi området där det oönskade fillermaterialet är placerat. Behandlingen går relativt snabbt men vi ser gärna att man stannar kvar en stund efteråt för att utesluta eventuella reaktioner. Under de närmaste timmarna kan man bli svullen på grund av koksaltet som materialet blandas med. Fillermaterialet bryts ner successivt och det tar upp till 2 veckor att få full effekt. Desto mjukare och färskare fillermaterialet är, desto snabbare bryts det ner. Fillermaterial som har funnits längre i kroppen kan ta längre tid att bryta ner.

3. Är en behandlingen farlig och vad är riskerna?

Behandlingen i sig är inte farlig men man kan vara allergisk mot läkemedlet. Det är därför extra viktigt att behandlare på kliniker har rätt kunskap och beredskap om sådant sker. Vi på DOCTOR_K har enbart legitimerad personal som kan hantera om man får en allergisk reaktion.

4. Vad rekomenderas om en oönskad fillerbehandling har utförts hos en annan klinik?

Vi rekommenderar alltid att man i första hand kontaktar den klinik som utfört fillerbehandlingen från första början för att få hjälp att korrigera. Kliniken bör veta vilket material som används vid fillerbehandlingen, samt i vilka djup av vävnader man har placerat materialet. Det är dock inte helt ovanligt att man inte vill gå tillbaka till den kliniken som utfört fillerbehandlngen för att man kanske har tappat förtroendet för kliniken eller att behandlingen skett för flera år sedan. Man är alltid välkommen på en konsultation hos oss på DOCTOR_K oavsett.

5. Hur ofta kan man göra en fillerborttagningsbehandling?

Man bör inte utföra en behandlingen alltför ofta. Om man exempelvis bygger upp och bryter ner flera gånger kan man fråga sig om förväntningarna är realistiska eller att förutsättningarna i området inte är optimala för en fillerbehandling, exempelvis om det handlar om läppar eller under ögonen. Man bör inte överstiga en behandling i samma område mer än 2 gånger i dessa fall.

 

6. Hur ser man ut direkt efter en behandling?

Efter behandlingen blir det till en början en större svullnad vilket beror på koksaltet man blandar mednnan man utför behandlingen. Under en tid kan man uppleva en viss tomhet i det behandlade området, men eftersom kroppen med tiden påbörjar en naturlig produktion av hyaluronsyra kommer “tomheten“ så småningom förbättras.

7. När försvinner klumpar efter fillers?

Klumpar orsakas av olika anledningar. En orsak till klumpar kan vara att behandlaren har placerat en för hård filler i ett dynamisk område som exempelvis läpparna. Det kan även bero på att behandlaren placerar materialet för ytligt och då hjälper en hård massage direkt efter din behandling. Skulle det vara så att klumpen kvarstår så kan det vara ett alternativ att bryta ner klumpen. När man bryter ner filler i exempelvis läppar om det har uppstått klumpar, så kommer allt fillermaterial att tas bort i hela läpparna då materialet inte kan användas som en punktbehandling på en specifik klump. Vissa typer av svullnader som är orsakade av en blödning kan ge en känsla av klumpar men det är en blodansamling som försvinner när svullnaden har lagt sig, därav bör man alltid avvakta minst 2 veckor för att utreda eventuella klumpar i exempelvis läpparna.

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel. Här har vi samlat de 7 vanligaste frågorna vi får om det.

1. Vad är det och vad används det till för?

Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.


2. Hur går en behandling till?

Vi går först igenom varför man vill bryta ner sin filler och i vilket syfte, sedan utför vi ett allergitest. Efter allergitestet behandlar vi området där det oönskade fillermaterialet är placerat. Behandlingen går relativt snabbt men vi ser gärna att man stannar kvar en stund efteråt för att utesluta eventuella reaktioner. Under de närmaste timmarna kan man bli svullen på grund av koksaltet som materialet blandas med. Fillermaterialet bryts ner successivt och det tar upp till 2 veckor att få full effekt. Desto mjukare och färskare fillermaterialet är, desto snabbare bryts det ner. Fillermaterial som har funnits längre i kroppen kan ta längre tid att bryta ner.


3. Är en behandling farlig och vad är riskerna?

Behandlingen i sig är inte farlig men man kan vara allergisk mot läkemedlet. Det är därför extra viktigt att behandlare på kliniker har rätt kunskap och beredskap om sådant sker. Vi på DOCTOR_K har enbart legitimerad personal som kan hantera om man får en allergisk reaktion.


4. Vad rekomenderas om en oönskad fillerbehandling har utförts hos en annan klinik?

Vi rekommenderar alltid att man i första hand kontaktar den klinik som utfört fillerbehandlingen från första början för att få hjälp att korrigera. Kliniken bör veta vilket material som används vid fillerbehandlingen, samt i vilka djup av vävnader man har placerat materialet. Det är dock inte helt ovanligt att man inte vill gå tillbaka till den kliniken som utfört fillerbehandlngen för att man kanske har tappat förtroendet för kliniken eller att behandlingen skett för flera år sedan. Man är alltid välkommen på en konsultation hos oss på DOCTOR_K oavsett.


5. Hur ofta kan man göra en sådan behandling?

Man bör inte utföra en behandlingen alltför ofta. Om man exempelvis bygger upp och bryter ner flera gånger kan man fråga sig om förväntningarna är realistiska eller att förutsättningarna i området inte är optimala för en fillerbehandling, exempelvis om det handlar om läppar eller under ögonen. Man bör inte överstiga en Hyalsebehandling i samma område mer än 2 gånger i dessa fall.

6. Hur ser man ut direkt efter?

Efter behandlingen blir det till en början en större svullnad vilket beror på koksaltet man blandar med preparatet innan man utför behandlingen. Under en tid kan man uppleva en viss tomhet i det behandlade området, men eftersom kroppen med tiden påbörjar en naturlig produktion av hyaluronsyra kommer “tomheten“ så småningom förbättras.


7. När försvinner klumpar efter fillers?

Klumpar orsakas av olika anledningar. En orsak till klumpar kan vara att behandlaren har placerat en för hård filler i ett dynamisk område som exempelvis läpparna. Det kan även bero på att behandlaren placerar materialet för ytligt och då hjälper en hård massage direkt efter din behandling. Skulle det vara så att klumpen kvarstår så kan det vara ett alternativ att bryta ner klumpen med Hyalase®. När man bryter ner filler i exempelvis läppar om det har uppstått klumpar, så kommer allt fillermaterial att tas bort i hela läpparna då preparatet inte kan användas som en punktbehandling på en specifik klump. Vissa typer av svullnader som är orsakade av en blödning kan ge en känsla av klumpar men det är en blodansamling som försvinner när svullnaden har lagt sig, därav bör man alltid avvakta minst 2 veckor för att utreda eventuella klumpar i exempelvis läpparna.

Continue reading

Resan mot en bättre skäggväxt och behandling mot håravfall hos män

Resan mot en bättre skäggväxt och behandling mot håravfall hos män

Har du känslan att håret blivit tunnare eller att skägget inte är lika fylligt som du önskar? Att drabbas av håravfall är varken nytt eller ovanligt, det är snarare en naturlig del av åldrandet samtidigt som håret för många är en viktig del av utseendet. Att önska att få tillbaka den hårväxt man en gång haft eller få det där fylliga skägget är därför väldigt vanligt. Men vilka alternativ finns det för att motverka håravfall och vart kan man vända sig?  

I den här artikeln riktar vi oss specifikt mot män som önskar att få tillbaka sin fylliga hårväxt runt huvudet eller skägget med en naturlig behandling. Vi talar om den välkända behandlingen PRP och tar med dig på några av våra klienters resa mot en bättre hårväxt.

Vad är en PRP behandling?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en helt naturlig behandling för att väcka nytt liv i dina hårsäckar och motverka håravfall. PRP är en effektiv behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa hår på oönskade partier. Behandlingen kallas ofta för vampyrbehandlingen då vi använder tillväxthormoner från ditt eget blod för att stimulera och öka tillväxten av hår. Vårt blod består nämligen av många unika tillväxtfaktorer som gör det möjligt att boosta stamcellerna runt dina hårsäckar vilket resulterar i både tjockare och fylligare hårstrån.

Våra klienters resa med PRP

Alla har vi olika anledningar till att önska en PRP behandling. Träffa två av våra klienter och hör deras resa med PRP.

PRP mot håravfall hos män

 

 

 

 

 

 

“Jag trodde inte att jag kunde identifiera mig med min hårväxt som jag hade. Jag vill hitta tillbaka till mitt gamla hår.”
- Björn

 

PRP för att motverka håravfall

Björn har hela sin uppväxt haft smeknamnet guldlock men har med åren upplevt att håret blivit tunt. Nu vill han hitta tillbaka till sitt naturliga hår som han själv alltid identifierat sig med.

 


PRP för att öka skäggtillväxt

När Dave kom till oss hade han redan en bra skäggväxt men upplevde att hårstråna i vissa områden växte ojämnt och fläckigt. Vi rekommenderade en PRP-kur för att jämna ut skäggväxten och ge hela skägget ett mer fylligt resultat.

PRP för att öka skäggväxt män

 

 

 

 

 

 

“Mina förväntningar nu med PRP är att få bort den här glesheten i skägget. Jag märker på bilder specifikt i vissa områden att det syns att det är fläckar.
- Dave

FÖRDELAR MED PRP


NATURLIGT BEHANDLING

PRP är en naturlig behandling mot håravfall med tillväxthormoner från ditt eget blod, utan några andra tillsatser.


ÖKAD
HÅRVÄXT

PRP stimulerar blodcirkulationen och celldelningen, vilket gör svaga hårsäckar starka och fylliga igen.


INGEN ÅTERHÄMTNING

PRP är en behandling med få biverkningar vilket gör att du inte behöver återhämtningnstid efter behandlingen.


INGEN TRANSPLANTATION

PRP är en effektiv metod för att boosta hårsäckarna och bromsa håravfall utan kirurgi.

Hur går en PRP behandling till?

En PRP behandling inleds med att en av våra legitimerade sjuksköterskor tar ett blodprov från klienten, ungefär i samma mängd som ett helt vanligt blodprov. Blodet bearbetas sen i en specialdesignad klinisk centrifug för att separera blodet och utvinna blodplasman. Sedan injiceras den del som är rikligast på tillväxtceller med små stick i de partier du önskar att stimulera mer hårväxt. En PRP behandlingen tar ca 45 minuter.

1. Ta ett blodprov.

2. Plasma och blodplättar avskiljs genom centrifugering.

3. Plasman injiceras med en spruta.

Tid: 45 min


Vilket resultat ger PRP?

Resultatet av PRP beror som alltid på dina individuella förutsättningar, önskemål samt hur många behandlingar som görs. Initialt rekommenderar vi ett startpaket på 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För att bibehålla ett optimalt och hållbart resultat rekommenderas ibland också att behandlingen upprepas var sjätte månad. Men redan efter de första behandlingarna kan våra klienter uppleva mindre håravfall och fylligare hårstrån på det områden som PRP utförts. De flesta som gör PRP kan se märkbar skillnad inom 3-6 månader.

VILKA RESULTAT GER PRP?

5 snabba om PRP med Rinja Berg

Som med alla behandlingar dyker det ofta upp frågor från våra klienter. Vi har låtit vår behandlare Rinja svara på 5 snabba frågor om PRP.

Gör behandlingen ont?
- Det blir flera stick i huden så du kan uppleva en viss smärta. Upplevelsen är alltid individuell men våra klienter går ofta från behandlingen med känslan "det var inte alls så smärtsamt".

Kan man träna efter PRP-behandling?
- Det är individuellt hur du känner, men många tränar samma dag utan problem.

Hur ser man ut efter PRP?
- Man kan bli lite svullen, uppleva rodnad och få små blåmärken men som lägger sig efter några dagar.

Får man duscha efter en PRP behandling?
- Det ska gå minst 1 h sen kan man duscha.

Måste jag fasta innan blodprovet till PRP?
- Nej, du behöver inte fasta. Du får snarare gärna fylla på energi innan.


Hör hela Björn och Daves berättelse om PRP


Vem är en lämplig kandidat för PRP hår?

PRP är för dig som börjat få tunnare hår runt vikarna eller på huvudet och lider av håravfall. Men även för dig som har många små fjun men önskar fylligare skäggväxt eller ögonbryn. Vi kan inte skapa nya hårsäckar men vi kan förbättra det du har och då får vi en bättre och jämnare hårväxt.

För att PRP ska kunna ge en bra effekt kan man säga att det behöver finnas hårsäckar kvar som kan stimuleras till att bli starka och fylliga igen. Därför är PRP lämpligt för dig som börjat uppleva tunnare hår men som inte tappat allt ännu utan vill boosta hårtillväxten med en 100% naturlig behandling utan biverkningar och kirurgi.

För att veta om en PRP behandling är rätt just för dig är du varmt välkommen att boka en konsultation där vi går igenom alla eventuella frågor samt skräddarsyr en plan efter just dina förutsättningar och behov.


MER OM PRP

Vad är PRP


VAD ÄR
PRP?

Se hur en PRP behandling går till.

PRP behandling


AMIR GÖR PRP

Följ med när dansaren Amir gör PRP.


 

 

 

"Jag tycker att det är spännande med PRP då du använder ditt egna blod så det är en väldigt naturlig behandling."
- Dave

 

 

 

 

"Det känns bra. Jag har väl kanske varit skeptisk. Men jag har ett stort förtroende för DOCTOR_K"
- Björn

Har du känslan att håret blivit tunnare eller att skägget inte är lika fylligt som du önskar? Att drabbas av håravfall är varken nytt eller ovanligt, det är snarare en naturlig del av åldrandet samtidigt som håret för många är en viktig del av utseendet. Att önska att få tillbaka den hårväxt man en gång haft eller få det där fylliga skägget är därför väldigt vanligt. Men vilka alternativ finns det för att motverka håravfall och vart kan man vända sig?  

I den här artikeln riktar vi oss specifikt mot män som önskar att få tillbaka sin fylliga hårväxt runt huvudet eller skägget med en naturlig behandling. Vi talar om den välkända behandlingen PRP och tar med dig på några av våra klienters resa mot en bättre hårväxt.

VAD ÄR EN PRP BEHANDLING?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en helt naturlig behandling för att väcka nytt liv i dina hårsäckar och motverka håravfall. PRP är en effektiv behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa hår på oönskade partier. Behandlingen kallas ofta för vampyrbehandlingen då vi använder tillväxthormoner från ditt eget blod för att stimulera och öka tillväxten av hår. Vårt blod består nämligen av många unika tillväxtfaktorer som gör det möjligt att boosta stamcellerna runt dina hårsäckar vilket resulterar i både tjockare och fylligare hårstrån.

Våra klienters resa med PRP

PRP mot håravfall hos män

 

 

 

 

 

 

“Jag trodde inte att jag kunde identifiera mig med min hårväxt som jag hade. Jag vill hitta tillbaka till mitt gamla hår.”
- Björn

PRP för att öka skäggväxt män

 

 

 

 

 

“Mina förväntningar nu med PRP är att få bort den här glesheten i skägget. Jag märker på bilder specifikt i vissa områden att det syns att det är fläckar.”
- Dave

ALLAS ÖNSKAN ÄR OLIKA

När Dave kom till oss hade han redan en bra skäggväxt men upplevde att hårstråna i vissa områden växte ojämnt och fläckigt. Vi rekommenderade en PRP-kur för att jämna ut skäggväxten och ge hela skägget ett mer fylligt resultat. Vår klient Björn har istället hela sin uppväxt haft smeknamnet guldlock men har med åren upplevt att håret blivit tunt. Nu vill han hitta tillbaka till sitt naturliga hår som han själv alltid identifierat sig med.


NATURLIG
BEHANDLING

PRP är en naturlig behandling mot håravfall med tillväxthormoner från ditt eget blod, utan några andra tillsatser.



ÖKAD
HÅRVÄXT

PRP stimulerar blodcirkulationen och celldelningen, vilket gör svaga hårsäckar starka och fylliga igen.



INGEN
ÅTERHÄMTNING

PRP är en behandling med få biverkningar vilket gör att du inte behöver återhämtningnstid efter behandlingen.


INGEN TRANSPLANTATION

PRP är en effektiv metod för att boosta hårsäckarna och bromsa håravfall utan kirurgi.

Hör hela Björn och Daves berättelse om PRP


HUR GÅR EN PRP-BEHANDLING TILL?

En PRP behandling inleds med att en av våra legitimerade sjuksköterskor tar ett blodprov från klienten, ungefär i samma mängd som ett helt vanligt blodprov. Blodet bearbetas sen i en specialdesignad klinisk centrifug för att separera blodet och utvinna blodplasman. Sedan injiceras den del som är rikligast på tillväxtceller med små stick i de partier du önskar att stimulera mer hårväxt. En PRP behandlingen tar ca 45 minuter.

1. Ta ett blodprov.

2. Blodet avskiljs genom centrifugering.

3. Plasman injiceras med en spruta.


VILKA RESULTAT GER PRP?

Resultatet av PRP beror som alltid på dina individuella förutsättningar, önskemål samt hur många behandlingar som görs. Initialt rekommenderar vi ett startpaket på 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För att bibehålla ett optimalt och hållbart resultat rekommenderas ibland också att behandlingen upprepas var sjätte månad. Men redan efter de första behandlingarna kan våra klienter uppleva mindre håravfall och fylligare hårstrån på det områden som PRP utförts. De flesta som gör PRP kan se märkbar skillnad inom 3-6 månader.

VILKA RESULTAT GER PRP?

5 snabba om PRP med Rinja Berg

Som med alla behandlingar dyker det ofta upp frågor från våra klienter. Vi har låtit vår behandlare Rinja svara på 5 snabba frågor om PRP.

Gör behandlingen ont?
- Det blir flera stick i huden så du kan uppleva en viss smärta men man kan få bedövningssalva innan. Upplevelsen är alltid individuell men våra klienter går ofta från behandlingen med känslan "det var inte alls så smärtsamt".

Kan man träna efter PRP-behandling?
- Det är individuellt hur du känner, men många tränar samma dag utan problem.

Hur ser man ut efter PRP?
- Man kan bli lite svullen, uppleva rodnad och få små blåmärken men som lägger sig efter några dagar.

Får man duscha efter en PRP behandling?
- Det ska gå minst 1 h sen kan man duscha.

Måste jag fasta innan blodprovet till PRP?
- Nej, du behöver inte fasta. Du får snarare gärna fylla på energi innan.

Vad är PRP

VAD ÄR
PRP?

Se hur en PRP behandling går till.

PRP behandling

AMIR GÖR
PRP

Följ med när dansaren Amir gör PRP.


VEM ÄR LÄMPLIG KANDIDAT FÖR PRP HÅR?

PRP är för dig som börjat få tunnare hår runt vikarna eller på huvudet och lider av håravfall. Men även för dig som har många små fjun men önskar fylligare skäggväxt eller ögonbryn. Vi kan inte skapa nya hårsäckar men vi kan förbättra det du har och då får vi en bättre och jämnare hårväxt.

För att PRP ska kunna ge en bra effekt kan man säga att det behöver finnas hårsäckar kvar som kan stimuleras till att bli starka och fylliga igen. Därför är PRP lämpligt för dig som börjat uppleva tunnare hår men som inte tappat allt ännu utan vill boosta hårtillväxten med en 100% naturlig behandling utan biverkningar och kirurgi.

För att veta om en PRP behandling är rätt just för dig är du varmt välkommen att boka en konsultation där vi går igenom alla eventuella frågor samt skräddarsyr en plan efter just dina förutsättningar och behov.


 

 

"Jag tycker att det är spännande med PRP då du använder ditt egna blod så det är en väldigt naturlig behandling."
- Dave

 

 


"Det känns bra. Jag har väl kanske varit skeptisk. Men jag har ett stort förtroende för DOCTOR_K"
- Björn

Continue reading

HArmonyCa fillers - Allt du behöver veta om framtidens injektionsbehandling

Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa filler.

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.


FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.


KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 


Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner."

-Nadya

 

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR


Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa fillers.

Vad är HArmonyCa?

Harmonyca är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. Harmonyca är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HarmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalcium hydroxiapatit?

Kalcium hydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalcium hydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.


Fördelar med HArmonyCa

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är
hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är
kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.



FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.



KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

Harmonyca kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.
- Formning av näsa och haka.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.


Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:
- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.

För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om HArmonyCa är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner." -Nadya

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

Continue reading

SYRORNAS TID ÄR NU - Guiden bland alla syror och Kemiska peels

SYRORNAS TID ÄR NU

Hudvårdjunkie har sannerligen ökat och det pratas mycket och brett om effekterna av AHA-, BHA- och PHA-syror, på både gott och ont, då informationen ibland flyter ut i vad som resulterar i en mer skadad hud än vad man har tänkt. Även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda kan vi såklart förstå intresset för syror och det faktum att det har blivit ett självklart val i vår hudvårdsrutin.

 

Vi ska försöka reda ut vilka syror det finns, deras främsta egenskaper och vilka syra-behandlingar/ Kemiska peels vi erbjuder på DOCTOR_K

SYRORNAS TID ÄR NU

Hudvårdjunkie har sannerligen ökat och det pratas mycket och brett om effekterna av AHA-, BHA- och PHA-syror, på både gott och ont såklart då informationen ibland flyter ut i vad som resulterar i en mer skadad hud än vad man tänkt. Även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda så kan vi såklart förstå intresset för syror och det faktum att det blivit allt vanligare inslag i vår hudvård.

 

Vi ska försöka reda ut vilka syror det finns, deras främsta egenskaper och vilka syra-behandlingar/ Kemiska peels vi erbjuder på DOCTOR_K

SYROR - VILKA ÄR DE VANLIGASTE OCH VAD HAR DE FÖR EFFEKT PÅ VÅR HUD?

STOR GUIDE:

Kort kan man säga att gemensamt för de olika syratyperna är att det exfolierar huden, det vill säga att de peelar översta hudlagret för att ta bort döda hudceller och ge oss en jämnare hudyta. Beroende på hur syrorna är uppbyggda har det olika funktioner och olika verkan.

 

AHA - SYRA

AHA-syror, eller Alpha Hydroxy Acids, är en grupp syror som naturligt finns i bland annat frukt, mjölk och sockerrör. AHA-syrorna är exfolierande i olika grad, där glykolsyra är den mest kraftfulla i gruppen.

Det finns 6 olika typer av AHA-syror. Läs mer om dessa syror längre ner.

Glykolsyra - Glycolic acid
Denna syra är den minsta av AHA-syrorna och det innebär att den kan penetrerar både snabbast och bäst i huden. Glykolsyran lämpar sig bäst på hud med hyperpigmentering, torr hud, akne och hud med ytliga solskador.

Mjölksyra - Lactic acid
Denna syra något mildare än glykolsyran och kan därför vara ett bra alternativ för de som är känsliga mot glykolsyran.

BHA-SYRA

BHA-syror, eller Beta Hydroxy Acids, är en grupp syror där vi inom hudvården använder oss av salicylsyra. Denna syra finns naturligt i trädet vitpil. Det är en fettlöslig syra som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den utmärkt för en fet hud, tilltäppta porer eller vid inflammerad akne. Salicylsyran går ner i porerna och löser upp talg. BHA-syra ökar även cellförnyelsen, vilket ger fina resultat på fina linjer, rynkor och solskador

 

PHA

PHA-syror, Poly Hydroxy Acids har större molekyler än AHA-syrorna, vilket gör att det penetrerar långsammare ner i huden och därmed inte exfolierar lika kraftfullt som AHA-och BHA-syra. PHA binder även fukt till huden samt verkar som antioxidanter. Denna syra passar utmärkt för alla typer av känsliga och torra hudtillstånd som eksem och rosacea.

 

Vinsyra - Tartaric acid
Vinsyran har en exfolierande effekt på hudytan och främjar cellförnyelsen, men används också i hudvårdsprodukter för att stabilisera pH-värdet.

Citronsyra - Citric acid
Syrorna kommer främst från citrusfrukter och har förutom exfolierande egenskaper även full av antioxidanter. Citronsyra passar till hud med lite grövre porer och orenheter i huden. Citronsyra har en uppljusande effekt på pigmentfläckar.

Äppelsyra - Malic acid
Äppelsyra kommer från äpplen, körsbär och i många andra frukter och grönsaker. Äppelsyra är lämplig på känsligare hud eftersom den inte irriterar huden på samma sätt.

Mandelsyra - Mandelic acid
Denna syra utvinnas från bittermandel och är en mild syra som kan användas på de flesta hudtyper. Mandelsyra har en antibakteriella egenskaper vilket fungerar bra i kampen mot akne.

 

Källa: SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION

 

 


ANPASSADE BEHANDLINGAR MED SYROR = KEMISKA PEELS

Vi tror att ni precis som vi fylls av olika känslor nu när vintern står för dörren. En del blir stressade och andra blir lugna. En del behöver extra mycket omsorg och närhet och andra berörs inte av detta. Det är precis så här det är även för våran hud. Vi reagerar helt enkelt olika och behöver hanteras och tas hand om på olika sätt.

Det undgår ju egentligen ingen att den här delen av halvåret öppnar upp för en hel del olika möjligheter till behandlingar av den enkla anledningen att solen lyser med sin snåla närvaro, det vill säga, exponering för solstrålar minskar och därmed även mindre risk för eventuella pigmentfläckarna.

Väderförhållande och hudens påverkan på det kan möjligtvis upplevas som ett uttjatat samtalsämne men faktum är att under sommartider och i länder närmare ekvatorn är luften varmare och fuktigare. Huden håller sig då mer återfuktad på egen hand till skillnad från vinterhalvåret när huden sätts på press i samband med att vinden är kallare och luften torrare. Låt oss röja lite i behandlingsmenyn och de olika Kemiska peels vi har på DOCTOR_K.

Vilken behandling ska man välja?

Ja, det är inte helt enkelt. En del låter hudterapeuten få välja och då blir det oftast en skräddarsydd behandling men såklart ska vi kunna ha möjligheten att faktiskt få välja själva och känner du igen dig i den frågan så vill vi gärna ge dig den informationen vi tror att du behöver inför ditt val.

En kemisk peeling är en procedur där en kemisk lösning appliceras på huden i syfte av att ta bort det översta lagret. Huden som sedan naturligt förnyas tillbaka är slätare och jämnare. Proceduren kan man behöva genomgå mer än en gång för ett önskat resultar.

Kemisk peeling används för att behandla fina linjer, hyperpigmenteringar, missfärgad hud och akneärr i i ansiktet etcetera.

Det kan utföras antingen som en singelbehandling eller i kombination med andra behandlingar.



VÅRA OLIKA FORMER AV KEMISKA PEELS - BEHANDLINGSMENY

Innehåller: Glycolic E+F ampoule, Proteoglukaner ampoule, Crystal fiber mask, Anti-aging flash ampoule

Passar: Dig som har en fuktfattig hud och som vill reducera fina linjer samt stimulera cellförnyelsen. Behandlingen passar även gravida och ammande.

Passer ej: Den mest känsliga. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.



Pris : 1 900 SEK




Innehåller:
Produkterna innehåller alla BHA och AHA syror från från Mesoestetic och SkinCeuticals som står för avancerad hudvård med gedigen forskning bakom sig

Här väljer hudterapeuten ut en peel som är anpassad efter ditt hudtillstånd. Under konsultationen får du en bedömning och information om vilka produkter som är bäst för dig.

 

Pris: 1 900 SEK




THE POWER OF COMBINATION

Kombinationsbehandlingar är alltid att föredra. Den ena ger den andra en skjuts på vägen och resultatet vi kan vänta oss är betydligt större än en singel behandling. Med vår erfarenhet och med våra kunskaper har vi därför valt ut några kombinationsbehandlingar som är väldigt bra när de får samarbeta där vi kan förvänta oss riktigt fina resultat.

SYROR - VILKA ÄR DE VANLIGASTE OCH VAD HAR DE FÖR EFFEKT PÅ VÅR HUD?
STOR GUIDE:

Kort kan man säga att gemensamt för de olika syratyperna är att det exfolierar huden, det vill säga att de peelar översta hudlagret för att ta bort döda hudceller och ge oss en jämnare hudyta. Beroende på hur syrorna är uppbyggda har det olika funktioner och olika verkan.

AHA - SYRA

AHA-syror, eller Alpha Hydroxy Acids, är en grupp syror som naturligt finns i bland annat frukt, mjölk och sockerrör. AHA-syrorna är exfolierande i olika grad, där glykolsyra är den mest kraftfulla i gruppen.

Det finns 6 olika typer av AHA-syror. Läs mer om dessa syror längre ner.

Glykolsyra - Glycolic acid
Denna syra är den minsta av AHA-syrorna och det innebär att den kan penetrerar både snabbast och bäst i huden. Glykolsyran lämpar sig bäst på hud med hyperpigmentering, torr hud, akne och hud med ytliga solskador.

Mjölksyra - Lactic acid
Denna syra något mildare än glykolsyran och kan därför vara ett bra alternativ för de som är känsliga mot glykolsyran.

Vinsyra - Tartaric acid
Vinsyran har en exfolierande effekt på hudytan och främjar cellförnyelsen, men används också i hudvårdsprodukter för att stabilisera pH-värdet.

Citronsyra - Citric acid
Syrorna kommer främst från citrusfrukter och har förutom exfolierande egenskaper även full av antioxidanter. Citronsyra passar till hud med lite grövre porer och orenheter i huden. Citronsyra har en uppljusande effekt på pigmentfläckar.

Äppelsyra - Malic acid
Äppelsyra kommer från äpplen, körsbär och i många andra frukter och grönsaker. Äppelsyra är lämplig på känsligare hud eftersom den inte irriterar huden på samma sätt.

 

BHA-SYRA

BHA-syror, eller Beta Hydroxy Acids, är en grupp syror där vi inom hudvården använder oss av salicylsyra. Denna syra finns naturligt i trädet vitpil. Det är en fettlöslig syra som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den utmärkt för en fet hud, tilltäppta porer eller vid inflammerad akne. Salicylsyran går ner i porerna och löser upp talg. BHA-syra ökar även cellförnyelsen, vilket ger fina resultat på fina linjer, rynkor och solskador

PHA

PHA-syror, Poly Hydroxy Acids har större molekyler än AHA-syrorna, vilket gör att det penetrerar långsammare ner i huden och därmed inte exfolierar lika kraftfullt som AHA-och BHA-syra. PHA binder även fukt till huden samt verkar som antioxidanter. Denna syra passar utmärkt för alla typer av känsliga och torra hudtillstånd som eksem och rosacea.

Källa: SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION

ANPASSADE BEHANDLINGAR MED SYROR = KEMISKA PEELS

Vi tror att ni precis som vi fylls av olika känslor nu när vintern står för dörren. En del blir stressade och andra blir lugna. En del behöver extra mycket omsorg och närhet och andra berörs inte av detta. Det är precis så här det är även för våran hud. Vi reagerar helt enkelt olika och behöver hanteras och tas hand om på olika sätt.

Det undgår ju egentligen ingen att den här delen av halvåret öppnar upp för en hel del olika möjligheter till behandlingar av den enkla anledningen att solen lyser med sin snåla närvaro, det vill säga, exponering för solstrålar minskar och därmed även mindre risk för eventuella pigmentfläckarna. Väderförhållande och hudens påverkan på det kan möjligtvis upplevas som ett uttjatat samtalsämne men faktum är att under sommartider och i länder närmare ekvatorn är luften varmare och fuktigare.


Huden håller sig då mer återfuktad på egen hand till skillnad från vinterhalvåret när huden sätts på press i samband med att vinden är kallare och luften torrare. Låt oss röja lite i behandlingsmenyn och de olika Kemiska peels vi har på DOCTOR_K.

Vilken behandling ska man välja?

Ja, det är inte helt enkelt. En del låter hudterapeuten få välja och då blir det oftast en skräddarsydd behandling men såklart ska vi kunna ha möjligheten att faktiskt få välja själva och känner du igen dig i den frågan så vill vi gärna ge dig den informationen vi tror att du behöver inför ditt val.

En kemisk peeling är en procedur där en kemisk lösning appliceras på huden i syfte av att ta bort det översta lagret. Huden som sedan naturligt förnyas tillbaka är slätare och jämnare. Proceduren kan man behöva genomgå mer än en gång för ett önskat resultar.

Kemisk peeling används för att behandla fina linjer, hyperpigmenteringar, missfärgad hud och akneärr i i ansiktet etcetera.

Det kan utföras antingen som en singelbehandling eller i kombination med andra behandlingar.



VÅRA OLIKA FORMER AV KEMISKA PEELS - BEHANDLINGSMENY

PRX- T33

MILK PEEL

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Gravid och ammande, skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: BHA syror och AHA syora som utgörs av glykolsyra, mjölksyra samt salicylsyra.

Passar: Milk Peel ger huden fantastisk lyster, reducerar orenheter, fina linjer, ojämn hudton och har en porsammandragande effekt. Huden blir markant mjukare och jämnare.

Passar ej: Gravid och ammande, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena.

Pris: 1 900 SEK


Innehåller: Innehåller bl.a. glykolsyra, A vitamin, niacinamid.

Passar: Dig som vill ha en utjämnande effekt, jobba på hudtonen, lystern, samt behöver en positiv inverkan på lättare akne problematik. Passar även gravid och ammande.

Passar ej: Man ska inte ha ätit isotretinoin på 6 mån. Ej vara i solen och sola aktivt på 2 veckor. Har en virusinfektion såsom herpes. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

THE POWER OF COMBINATION

Kombinationsbehandlingar är alltid att föredra. Den ena ger den andra en skjuts på vägen och resultatet vi kan vänta oss är betydligt större än en singel behandling. Med vår erfarenhet och med våra kunskaper har vi därför valt ut några kombinationsbehandlingar som är väldigt bra när de får samarbeta där vi kan förvänta oss riktigt fina resultat.

Continue reading

GUIDE - Det här vill du veta inför en behandling med filler i läpparna och om hudbehandlingen Microneedling!

Vill du göra fillers i läpparna för första gången, eller har du redan gjort det och vill få ännu mer tips om det? Här ska du få se våra resultat DOCTOR_K!

Det är en djungel där ute med information så vi har valt att samla de mest vanliga frågorna vi får kring injektioner med fillers i läpparna samt om den populära hudbehandlingen Microneedling, och vad för produkter du kan kombinera för bästa resultat.

Vad är filler i läpparna och hur ser resultatet ut före och efter?

Ska du göra filler i läpparna första gången så är det inte helt lätt att veta vad för resultat du vill ha eller hur det fungerar. Filler är baserad på hyaluronsyra som även finns naturligt i kroppen och med hjälp av fillermaterial kan vi skapa allt från volym till konturer i läpparna. Det går även att få olika former på läpparna beroende på vad du vill få för resultat, men på DOCTOR_K hjälper vi dig att skapa läppar med naturliga resultat. Beroende på läpparnas utgångsform så anpassas därmed val av produkt samt teknik när vi utför fillerbehandlingen, allt för att du ska få det bästa resultatet som klient. Du kan även alltid rådgöra med våra injektionsbehandlare under din konsultation och få en skräddarsydd plan anpassad för dig. Resultatet beror på din utgångspunkt och mängden material som används. För dig med naturligt tunna läppar kan det ta lite tid att se bestående resultat. Resultat syns direkt, men redan några veckor efter behandlingen kan det kännas som att materialet har försvunnit då du har vant ögat. Hos oss är du alltid välkommen på en efterkontroll en tid efter din behandling.

Svullna läppar efter fillers?

Det är vanligt att få svullna läppar efter fillers och när du har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpar kan bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips:

1. Koka vatten i en kastrull

2. Täck huvudet med en handduk över kastrullen

3. Värm upp läpparna i 3-4 minuter

4. Börja massera

5. Du kan behöva repetera detta flera gånger

Hur länge håller fillers i läpparna?

Filler i läpparna håller normalt i 6-12 månader men för vissa personer kan det hålla i flera år beroende på förutsättningarna. Det kan handla om allt från din ämnesomsättning, genetik, förbränning, livsstil och kost bland annat som kan avgöra hur länge fillern sitter. Resultatet syns omedelbart men redan några veckor efter behandlingen kan det upplevas som att materialet har försvunnit, speciellt när du ska bygga upp dina läppar första gången. I dessa fall rekommenderar vi att göra ytterligare en behandling efter 1-3 månader för att bygga upp ett mer hållbart och långvarigt resultat. Efter 6 månader rekommenderar vi att boka in ett återbesök och därefter en gång om året för att upprätthålla resultatet. Innan varje behandling för du och din behandlare en dialog om vad som rekommenderas för just dig. Med våra kunskaper och med hjälp av vår 3D-kamera skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov.

Vad är Microneedling?

Microneedling, även känd som “Dermapen”, är en avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen som innebär små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut samt för att behandla ärr. Behandlingen passar de flesta men vi rekommenderar ändå att boka en konsultation för att ta fram en behandlingsplan som är anpassad för dig och din hud. Vår hudterapeut väljer nållängd, serum och mask efter behov och hudtyp. Beroende på hudens utgångsläge anpassar vi behandlingen och produkterna så du får det resultat du önskar.

Vad kan du få för resultat av Microneedling och vad hjälper det mot?

När Microneedling utförs så skapas det en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålarna, och som en naturlig reaktion vill kroppen då reparera skadan. När reparationen sker av kroppen så börjar huden producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Det är en populär behandlingsmetod som vi i första hand använder vid:

1. Ojämn hudstruktur

2. Förstorade porer

3. Ärr

4. Pigmentfläckar

5. Rynkor/fina linjer

6. Få piggare och yngre hy

Vilka produkter kan jag kombinera vid Microneedling och fillers i läpparna som fungerar året om?

Vår auktoriserade hudterapeut skräddarsyr alltid en plan under en konsultation som passar dina behov, men något hon rekommenderar särskilt efter en Microneedling-behandling är SkinCeuticals Phyto-serie. Alla produkter i Phyto-serien är rodnadsdämpande, passar året om samt alla hudtyper inklusive dig med känslig hy. Varmt välkommen in på en konsultation för att få råd från vår hudexpert.

 

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

PHYTO CORRECTIVE MASK

PHYTO +

PHYTO CORRECTIVE GEL



DOCTOR_K VISION

” Under många år har jag reflekterat och arbetat metodiskt i riktningen jag behöver för att hitta det tidlösa formspråket som återspeglar mina visioner och värderingar. Det glädjer mig att få dela DOCTOR_K med dig och jag hoppas att du kommer älska det lika mycket som jag och mitt team gör.”
 
Hadde Kader,
Founder

Vill du göra fillers i läpparna för första gången, eller har du redan gjort det och vill få ännu mer tips om det? Här kan du se våra resultat på DOCTOR_K!

Det är en djungel där ute med information så vi har valt att samla de mest vanliga frågorna vi får kring injektioner med fillers i läpparna samt om den populära hudbehandlingen Microneedling, och vad för produkter du kan kombinera för bästa resultat.

Vad är filler i läpparna och hur ser resultatet ut före och efter?

Ska du göra filler i läpparna första gången så är det inte helt lätt att veta vad för resultat man vill ha eller hur det fungerar. Filler är baserad på hyaluronsyra som även finns naturligt i kroppen och med hjälp av fillermaterial kan vi skapa allt från volym till konturer i läpparna. Det går även att få olika former på läpparna beroende på vad du vill få för resultat, men på DOCTOR_K hjälper vi dig att skapa läppar med naturliga resultat. Beroende på läpparnas utgångsform så anpassas därmed val av produkt samt teknik när vi utför fillerbehandlingen, allt för att du ska få det bästa resultatet som klient.


Du kan även alltid rådgöra med våra injektionsbehandlare under din konsultation och få en skräddarsydd plan anpassad för dig. Resultatet beror på din utgångspunkt och mängden material som används. För dig med naturligt tunna läppar kan det ta lite tid att se bestående resultat. Resultat syns direkt, men redan några veckor efter behandlingen kan det kännas som att materialet har försvunnit då man har vant ögat. Hos oss är du alltid välkommen på en efterkontroll en tid efter din behandling.


Svullna läppar efter fillers?

Det är även vanligt att få svullna läppar efter fillers och när man har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpar kan bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips:

1. Koka vatten i en kastrull

2. Täck huvudet med en handduk över kastrullen

3. Värm upp läpparna i 3-4 minuter

4. Börja massera

5. Du kan behöva repetera detta flera gånger

Hur länge håller fillers i läpparna?

För dig som har gjort filler i läpparna tidigare håller det normalt i 6-12 månader och för vissa personer kan det hålla i flera år beroende på förutsättningarna. Det kan handla om allt från din ämnesomsättning, genetik, förbränning, livsstil och kost som kan avgöra hur länge fillern sitter.

För dig som ska bygga upp dina läppar första gången rekommenderar vi att göra ytterligare en behandling efter 1-3 månader för att bygga upp ett mer hållbart och långvarigt resultat. Efter 6 månader rekommenderar vi dig som gjort läpparna första gången att boka in ett återbesök och därefter återkomma en gång om året för att upprätthålla resultatet.

Innan varje behandling för du och din behandlare en dialog om vad som rekommenderas för just dig. Med våra kunskaper och med hjälp av vår 3D-kamera skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov.

Vad är Microneedling?

Microneedling, även känd som “Dermapen”, är en avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen som innebär små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut samt för att behandla ärr.

Behandlingen passar de flesta men vi rekommenderar ändå att boka en konsultation för att ta fram en behandlingsplan som är anpassad för dig och din hud. Vår hudterapeut väljer nållängd, serum och mask efter behov och hudtyp. Beroende på hudens utgångsläge anpassar vi behandlingen och produkterna så du får det resultat du önskar.


Vad kan man få för resultat av Microneedling och vad hjälper det mot?

När Microneedling utförs så skapas det en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålarna, och som en naturlig reaktion vill kroppen då reparera skadan. När reparationen sker av kroppen så börjar huden producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Det är en populär behandlingsmetod som vi i fösta hand använder vid:

1. Ojämn hudstruktur

2. Förstorade porer

3. Ärr

4. Pigmentfläckar

5. Rynkor/fina linjer

6. Få piggare och yngre hy

Vilka produkter kan jag kombinera vid Microneedling och fillers i läpparna som fungerar året om?

Vår auktoriserade hudterapeut skräddarsyr alltid en plan under en konsultation som passar dina behov, men något hon rekommenderar särskilt efter en Microneedling-behandling är SkinCeuticals Phyto-serie.

Alla produkter i Phyto-serien är rodnadsdämpande, passar året om samt alla hudtyper inklusive dig med känslig hy. Varmt välkommen in på en konsultation för att få råd från vår hudexpert.

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

PHYTO CORRECTIVE MASK

PHYTO +

PHYTO CORRECTIVE GEL


DOCTOR_K VISION

” Under många år har jag reflekterat och arbetat metodiskt i riktningen jag behöver för att hitta det tidlösa formspråket som återspeglar mina visioner och värderingar. Det glädjer mig att få dela DOCTOR_K med dig och jag hoppas att du kommer älska det lika mycket som jag och mitt team gör.”
 
Hadde Kader,
Founder
Continue reading